Under 16 verliest bij River Trotters

HARDINXVELD GIESSENDAM – Vooruitlopend op de belangrijke wedstrijd tussen beide verenigingen in de onder 14 competitie werd op vrijdagavond gespeeld tussen de teams van u16.

Helaas waren er weer verschillende meiden afwezig met diverse oorzaken. Slechts 6 dames uit het westland traden aan tegen een hoger geklasseerde tegenstander.

Het werd een bijzonder sportieve (zoals bijna altijd tegen de River Trotters) wedstrijd waarin de gehavende equipe  van de Stars/Eagles 18 minuten lang goed tegenstand bood.

De zonepress van de thuisploeg werd goed omspeeld en met name Josje Ruinard was uitstekend op schot. Twee minuten voor rust was de achterstand nog slechts 24-21 en leek er zelfs een verrassing in te zitten. De getalenteerde Imke van Genderen, die op de dag erna ook nadrukkelijk in de wedstrijd van u14 aanwezig zou zijn, scoorde in de laatste 2 minuten nog even 6 punten waardoor de ruststand werd bepaald op 30-21.

Na de pauze was het 3e kwart duidelijk de minste fase van de bezoekers. Snel liep het verschil op en ondanks prima aanvallen met onder andere een goed spelende Rosita Grootscholten  werd er ongelukkig veel gemist in de afronding. Hierdoor werd het 3e kwart verloren met 20-6.

De laatste periode leek een prooi te worden voor de Eagles/Stars. De prima scheidsrechters stuurden de groene brigade (voor de gelegenheid spelend in het rood) regelmatig naar de vrije worplijn waar men helaas 8 punten liet liggen. Na een 51-34 tussenstand besliste de ploeg van Kees Huisman tenslotte de wedstrijd definitief. Eindstand 61-35.

Josje Ruinard scoorde vandaag maar liefst 17 punten waarvan het grootste gedeelte in de 1e helft.