Heren 1 speelt wedstrijd met 2 gezichten

MAASSLUIS – De laatste wedstrijd voor de Eagles alweer dit seizoen.  Het was een wedstrijd voor de eer aangezien MSV reeds geplaatst was voor de final four en de Eagles sowieso vierde zou worden in de poule.  De Eagles kampen met veel blessures waardoor Stefan Kraaijeveld en Laurens Don niet aan de wedstrijd konden beginnen en Marcel Vaissier en Rolf van Baalen ook de laatste twee weken niet hadden kunnen trainen. Het zou een wedstrijd worden met twee gezichten.
De Eagles starten goed onder leiding van Rik van der Vaart. Met 11 van de 20 punten nam hij de ploeg scorend op sleeptouw. Ook met 7 punten speelde Niels Warffemius een goed eerste kwart.  Het tweede kwart liet zo’n zelfde beeld zien. De Eagles speelden goed samen, er werd goed gepast en aan het einde was Rik van der Vaart (15 punten dit kwart) het eindstation onder het bord. Dit gecombineerd met een felle man to man verdediging resulteerde in een 54-35 voorsprong bij rust. Dat basketbal een (te) gek spelletje is bleek echter in de tweede helft. MSV startte duidelijk een stuk feller in de tweede helft. De Eagles hadden hier duidelijk moeite mee en wisten aanvallend steeds moeilijker tot score te komen. Het verkrampte spel van de Eagles leidde tot een 0-13 run van MSV waardoor de voorsprong van de Eagles rap verdween (65-61 eind derde kwart). Frustraties en vermoeidheid braken de Eagles in het laatste kwart op. Nadat MSV in de derde minuut gelijk kwam (72-72), plaatste ze opnieuw een 0-13 run wat de Eagles niet meer te boven kwam. Uiteindelijk werd het een ruime 79-98 nederlaag.

Topscoorder in de wedstrijd werd Rik van der Vaart (30 punten). Tevens in de dubbele cijfers kwamen Rolf van Baalen (11 punten) en Wouter van den Berg en Niels Warffemius (10 punten).