Dames 1 maakt zich op voor halve finales

MAASSLUIS – Na een weekendje rust was het nu tijd voor de laatste wedstrijd van het reguliere seizoen. De Eagles waren al eerste en geplaatst voor de finales, maar die zijn volgende week al, dus was dit een goede generale.

De wedstrijd begon niet goed. Ondanks enkele redelijke aanvallen viel het schot niet en werden er wat ballen gemist. Binnen 7 minuten stond er 5-12 op de borden. Vanaf dat moment veranderde het spelbeeld echter. De Maassluise verdediging werd beter en beter en vooral aanvallend ging het lopen. Na een mooie score van Suzanne van Driel maakte Willeke Bruins een driepunter en ging Marloes van Zeijl drie keer goed naar de basket. Na twee hele goede scores van Fleur van Baalen die sterk inside kwam viel de productie even stil. Dit was vooral omdat er vanaf de vrije worp lijn gemist werd, anders hadden de Eagles een gat kunnen slaan. Dit gebeurde niet.

Het werd een gelijk opgaande wedstrijd in het tweede kwart, waarin de dames uit Maassluis de bal nu wel vanaf de vrije worpen  raak gingen gooien. Willeke had er 6 uit 6 en ook Anouk van der Kooij schoot 2 uit 2 raak. Bij een stand van 26 gelijk kreeg Willeke vanuit enkele goede aanvallen vier kansen op een driepunter waarvan ze er drie raakte. Eindelijk was er het gaatje en was de stand met rust 39-30.

Na de rust begon het van beide teams heel slordig. Weer veel gemiste ballen brachten de stand na vier minuten in het kwart op 42-34. Dit sloeg om toen de ballen voor Green Eagles wel gingen vallen en zo werd het kwart alsnog met 19-15 gewonnen. Stand 58-45.

Waar de start van dit kwart belangrijk was werd er in dit laatste kwart goed gestart. Met onder andere zeer goed spel van Renate Warffemius en Marloes. Met veel dreiging naar de basket en goede drives werd er een gat geslagen. Kleine tegenvaller was dat het goede spel daarna opeens even weg was en er een klein dipje in de verder positieve wedstrijd zat. Gelukkig kwamen de Eagles hier wel uit werd er uiteindelijk ruim gewonnen met 79-58.

Het team speelde goed en goed samen. Verdedigend was het prima dus dat is een goede opmars naar de kruisfinales. Het dipje aan de start en in het vierde kwart zijn waarschijnlijk toch doordat er wat rare weken voor zaten. Nu zijn de dames weer scherp en klaar voor de finales.

Willeke kwam met 6 driepunters en 11 op 11 vrije worpen opeen zeer mooie 41 punten. Marloes scoorde 10 punten en Suzanne, die verdedigend opvallend goed speelde, kwam tot 13. Verder maakten Fleur (7) Renate  (4) Anouk (2) en Mirjam (2) de scores. Op naar volgende week.