Wedstrijdverslagen

Jongens Under 16 pakt toernooizege

ZOETERMEER – Om 09:00 vertrokken bij de Haydnlaan om deel te nemen aan een toernooi in Zoetermeer bij de vereniging Zoebas. Het Ju 16 team dat volgend seizoen wordt aangevuld met Dave en Martijn, gaat spelen onder de coaches Jan en Marco, hebben al 3 weken samen getraind en via dit toernooi wilden we eens kijken hoe we er voor staan, zowel verdedigend en aanvallend hebben we al een basis gelegd en natuurlijk hebben de jongens dit seizoen van Jorrit ook al het een en ander meegekregen,en zijn ze onder hem kampioen in de U16 klasse geworden.

Aangekomen zagen we in het rooster dat we tegen 2 gelijkwaardige teams qua leeftijd moesten spelen en tegen 2 U14 teams. De 2 eerste wedstrijden moesten we redelijk werken om de punten te verzamelen. Door de lengte van Jimmy,Koen en Roy hadden we redelijk veel rebounds, alleen niet alle aanvallende rebounds gingen er de eerste keer in.

Ook zagen we voorzichtig de contouren van de aanvals opzet die we voor ogen hebben,de meesten waren nog iets onwennig met het passen en snijden en dan de open plek vinden. Toch zag je ook eigen initiatief bij de jongens door back doors te pakken of gewoon lekker brutaal een drive naar de basket te pakken. Beide potjes van 12 minuten doorlopende tijd werden gewonnen

De derde wedstrijd was tegen Zoebas U14-3,dit was een leeftijd categorie lager en zo te zien waren de jongens nog niet lang bezig met het spelletje waardoor we alleen de kleine Eagles mannen  lieten spelen  om het een beetje leuk te houden, o.a Yorel en Erdem deze twee jongens zijn de jongsten in het team, maar lieten zien dat ze volgend seizoen klaar zijn om een leeftijdscategorie hoger te gaan spelen.

Bij de laatste wedstrijd wisselden we net als bij de eerste twee wedstrijden lekker door zodat iedereen zijn minuten kon pakken.

Het laatste potje werd ook makkelijk gewonnen waardoor we als winnaar het Ju16/14 toernooi konden verlaten. We kregen een echte Zoebas beker die door de jongste speler van het team Yorel werd opgehaald.

Al met al een lekker ochtend gevuld met basketbal en zonneschijn, en als ik het team zo zie hebben ze ook plezier met elkaar.

Als jullie de foto’s van het optreden in Zoetermeer willen zien, deze zijn te zien op de toernooi site Zoebas toernooi 2013.

Tot september!

ju16zoebas

Comment here