Dames 1 wint spectaculaire wedstrijd bij DAS Delft

logo-fab-nlDELFT – Hoofdsponsor: Fabrique Even kort ter introductie: De dames spelen op het op één na hoogste niveau van Nederland, in de Promotiedivisie. De kampioen van deze klasse gaat naar de Eredivisie. Het is één competitie die start eind september en eindigt eind april met tegenstanders uit het hele land.

Na een tegenvaller vorige week, waar de wedstrijd niet door ging wegens afzeggen van de tegenstanders, begon het seizoen afgelopen zaterdag dan eindelijk voor de dames van Green Eagles. Afgelopen dinsdag was er nog geoefend tegen het eredivisie spelende Amazone. Ondanks dat die wedstrijd was verloren werden er ook veel goede dingen gezien en geoefend. Kortom de dames waren er na een lange en goede voorbereiding klaar voor.

De eerste helft van de eerste wedstrijd was echt gelijk een echte eerste eerste helft. Het tempo was er nog niet helemaal, er werd nog wat gezocht naar wat de goede opties waren, de bal ging nog niet helemaal lekker rond en de Eagles maakten iets te makkelijke foutjes waardoor DAS telkens naar de vrije worp lijn mocht. Ondanks dat werd het eerste kwart gewonnen met 13-14 waarbij alle vijf de starters scoorden. Over het algemeen een goed teken! Het tweede kwart ging op gelijke wijze door en werd zelfs met een identieke kwartstand afgesloten 13-14. Dit mede door twee goede scores van Renate Warffemius en een mooie eerste helft afsluitende score van Suzanne van Driel.

In de rust werd onder andere besproken dat de verdediging voordat de pass is ontvangen scherper kon, en dat er zeer voorzichtig verdedigd moest worden als jouw man de bal heeft. Het derde kwart startte gelijk opgaand maar al snel sloeg DAS een gaatje doordat de Eagles het net even niet wisten te vinden. Via scores van Jolien van Baalen en Fleur van Baalen leek de aansluiting gevonden te worden maar in de laatste minuut knalde DAS de zoveelste driepunter raak. Hun derde kwart was sowieso zeer goed vanaf de driepuntslijn, met vier rake driepunter deelden ze vier keer een goede tik uit. Het kwart eindigde in 21-12 waardoor DAS een ruime voorsprong had aan het begin van het vierde kwart.

Roos Jordans zat tot dan nog niet lekker in de wedstrijd maar kwam hier het vierde kwart sterk door heen. Zij zetten met drie scores uit sterke drives gelijk de goede toon voor het laatste kwart. Helaas was dit voor de scheidsrechters het moment om het toch al streng fluiten tegen de verdediging van de Eagles naar een nog hoger plan te zetten. Dit voeren we nooit als excuus op, maar alle twijfel ballen gingen naar DAS en zij mochten wel heel makkelijk naar de vrije worp lijn. Marloes van Zeijl, die verdedigend een goede tweede helft speelde, en zowel Jolien als Fleur werden weg gefloten binnen twee minuten. DAS schoot alle vrije worpen raak en het gat werd kunstmatig teruggebracht. Maar zo mocht DAS niet winnen; met nog ruim twee minuten te spelen knalden Willeke Bruins twee driepunters raak na aanvallen waarbij zij echt goed vrij kwam. Ondanks een driepunter terug van het Delftse team waren de Eagles los. Aangevoerd door een goede verdediging als team en aanvallend door Willeke die als een teamspeelster opereerde, scoorden Renate, Roos, Suzanne en Willeke op rij waardoor de overwinning mee kon naar Maassluis. Zeer terecht, met een eindstand van 64-69. Roos kwam tot 10 punten, Willeke tot een knappe 33, Renate tot 8, Suzanne tot 11 en Fleur (4) Jolien (2) en Marloes (1) maakten de scores compleet.