MU16-1 wint ook 2e wedstrijd

OEGSTGEEST – Na de thuisoverwinning van vorige week tegen het U18 team van DAS stond dit keer de uitwedstrijd tegen Oegstgeest op het programma voor de combinatie van de Westland Stars en de Green Eagles.

Weliswaar heette de tegenstander “ Oegstgeest” maar in de praktijk is dit team de u16 formatie van BS Leiden. Leiden en Oegstgeest hebben eenzelfde samenwerkingsverband als de Westland Stars met de Green Eagles. Zij spelen hun wedstrijden in Oegstgeest. De reserve tenues mochten derhalve in de tas blijven bij de Stars want Oegstgeest speelde zelfs niet in het vertrouwde blauw maar in de witte BS Leiden tenues.

Door omstandigheden bestond het team van de bezoekers maar uit 7 speelsters. Oegstgeest kwam met 11 meiden en vooraf leek het een zware wedstrijd te worden. Toch waren het de Green Stars die direct een stempel op de wedstrijd drukten. Verdedigend werd er een stevige man to man neergezet terwijl aanvallend het lengteoverwicht goed werd uitgebuit. Center Anysa Moelker was evenals vorige week erg dominant en scoorde 9 punten in dit 1e kwart, gevolgd door een tomeloos spelende Leila vd Beek met 7. Mede door deze scores werd het eerste kwart afgesloten met een 6-20 voorsprong.

Helaas kon dit prima resultaat in het 2e kwart niet meer worden herhaald. De productie werd in deze periode voornamelijk verzorgd door spelverdeelster Gabriëla Uitterlinden met 6 punten. De verdediging van de Stars zat echter goed dicht en een 4-8 resultaat bracht de ruststand op 10-28.

Tot nu toe speelde Leila vd Beek al een prima wedstrijd maar na de rust was zij nog maar nauwelijks af te stoppen door haar leeftijdsgenoten van de tegenstander. In de 2e helft werd Leila veelvuldig met persoonlijke fouten gestopt en mocht ze, na 6 pogingen in de 1e helft, nog eens 20 vrije worpen nemen. Toch werd het 3e kwart als enige een prooi voor de thuisploeg met 13-12 mede door een schrijffout van de jurytafel want eigenlijk eindigde dit kwart in 13-13.

In de laatste periode was de Westlandse combinatieploeg weer heer en meester. Het siert de ploeg uit Oegstgeest dat zij niet opgaven. Het bleef echter een beetje vreemd om de hele spelersbank van Oegstgeest ”BS Leiden let’s go, let’s go” te horen roepen. Via 6-16 in het laatste kwart werd Oegstgeest met een 29-58 nederlaag terug naar Leiden gestuurd. Leila vd Beek scoorde in totaal 22 punten waarvan het leeuwendeel (14) uit de vrije worpen. Anysa Moelker kwam tot 13 punten.