Eagles bezoeken Dream Team

LONDEN – De olympische spelen zijn dit keer in Londen en dus heel makkelijk te bezoeken voor Nederlanders. Dat dachten een paar Eagles ook en die kochten in December kaartjes voor basketball op de olympische spelen. Richard Gestel, Jorrit Keijzer, Marcel Vaissier, Anouk van der Kooij, Ruben en Stefan Kraaijeveld wisten toen echter nog niet welke wedstrijden het gingen worden. Maanden later bij de loting vielen ze met de neus in de boter! Het was het dream team uit Amerika wat ze gingen zien. Sterren als Kobe Bryant, Lebron James en Kevin Durant in real life. Tegenstander was Litouwen en daarnaast ook nog de wedstrijd China – Brazilië.

Zaterdag 4 augustus was de dag dat ze naar het olympische park gingen en de sfeer van de olympische spelen gingen opsnuiven. Het was een gigantische happening en alles was tot in de puntjes geregeld. Na enkele foto’s gemaakt te hebben op het park en voor het stadion werd het gigantische (uitverkochte) stadion betreden. 12.000 man die toch eigenlijk allemaal voor het Amerikaanse team kwamen, op een enkele Litouwer hier en daar na. De volksliederen werden gespeeld en de wedstrijd begon. Waar iedereen een ruime overwinning voor Amerika verwachtte werd het zo waar een echte wedstrijd. Tot halverwege het vierde kwart ging het gelijk op en Litouwen begon zo waar er in te geloven. Toen echter besloot Lebron James dat het klaar was en scoorde negen van de laatste twaalf punten en zo won USA toch met vijf punten, 99-94, zoals verwacht.

Na de wedstrijd van USA was er nog de wedstrijd tussen China en Brazilië, deze was een stuk minder spannend en was vanaf minuut één een prooi voor Brazilië. 98-59 is een uitslag die genoeg zegt, maar ook daar waren weer een paar NBA spelers in actie te zien zoals Nené, Splitter en Barbosa.

De avond werd afgesloten met een gezellige huldiging van de Nederlandse zwemsters in het Holland Heineken House wat ook weer een fantastisch evenement en vooral feest was.