Wedstrijdverslagen

“Bagger”wedstrijd heren 2

MAASSLUIS – Toen vorige week met slechts 5 spelers moest worden aangetreden waren de verwachtingen laag en speelde de 2e formatie van de Green Eagles een goede wedstrijd. Nu was het team meer compleet en had men er, op het oog, zin in maar nu werd de wedstrijd dramatisch slecht.

Weliswaar betrof het afgelopen zaterdag een wedstrijd tegen de nummer 2 van de competitie en hadden enkele eaglespelers al speelminuten van de heren 1 wedstrijd in de benen, toch mag dit geen excuus zijn voor de uitermate slechte start. Een start die de gehele 1e helft duurde. Na een openingscore van Harry v Malsen werd het al snel 2-8 en via 4-14 werd de eerste rust bereikt bij 6-19.

Het was, ook in de 2e periode, niet eens de zoneverdediging van de Eagles die slecht werd uitgevoerd. Vooral in de aanval was het een krachteloze bedoeling. Tegenstander BZ ’72 scoorde in het 2e kwart maar 13 punten en mocht daarvoor ook nog menige aanvalsrebound pakken. De thuisploeg presteerde in de aanval nu echter nog slechter dan in de eerste tien minuten met een beschamende 10-32 ruststand tot gevolg.

In de 2e helft moest er iets veranderen. Daarom werd de zoneverdediging overboord gezet en de relatief lange thuisploeg ging voor een man to man verdediging. Het klinkt misschien een beetje vreemd maar aanvallend werd er direct meer gescoord. Het duurde even voordat BZ zich had aangepast (tussenstand 16-34). In het restant van de 3e periode ging het tempo weer omhoog en naast de Eagles ging ook de kampioenskandidaat meer scoren. Aan het eind van het 3e kwart was de stand opgelopen tot 26-59.

De laatste periode was nog slechts een formaliteit. Aanvallend kwam Stefan Kraaijeveld nog enkele malen tot scoren (12 punten totaal) en in de slotfase maakte Michiel Wildeman nog een verdienstelijke entree maar de wedstrijd eindigde met een troosteloze 38-69 eindstand.