Vrije worpen

Dames 1 en Heren 1 mogen vrije worpcompetitie als eerste beïnvloeden

MAASSLUIS – Afgelopen weekend waren er de eerste wedstrijden in 2016. Alleen dames 1 en heren 1 kwamen in actie en daarom blijft de minimumeis op 20 pogingen staan. Beide teams speelden matig en verloren maar de vrije worpen werden gemiddeld redelijk genomen. Dames 1 kwam als team tot 57,9 % en de heren deden het net iets beter met 59,4 %.

Stefan Satijn verstevigde zijn koppositie. Bij 4 uit 4 mocht hij in de slotfase voor de 3e keer naar de lijn. Na een perfecte eerste worp keek hij naar het scorebord (61-65 met nog 34 seconden)en overwoog even met opzet te missen. Hij besloot het toch niet te doen maar deze aarzeling eiste direct zijn tol. Laurens schoot 8 uit 12 en blijft op plaats 3 in het klassement. Marcel miste dit seizoen voor de eerste keer en deed dit maar gelijk 2 keer achter elkaar. Ook Rik miste 2 keer en zag zich gepasseerd door Nienke. Frank mocht weer eens 2 keer schieten en faalde niet. Als hij er ooit in slaagt om de minimum eis te bereiken wordt hij een geduchte kandidaat voor de titel want hij staat op 81,8 %.

Bij de dames schoot Nienke 2 op 4 en haalt hiermee Rik in. Hopelijk valt haar rugblessure mee en kan zij in de komende wedstrijden haar top 10 positie verdedigen. Renate kwam ook op 2 uit 4, Veerle 3 uit 4 (staat nu totaal op 12 uit 19 en dus niet in het klassement) en Roos steeg ook op de ranglijst door haar 4 uit 7.

De ranglijst bestaat momenteel weer uit 25 namen. De vorige keer op mysterieuze wijze weggevallen Josje en Kevin de K staan er weer bij.

Komend weekend gaan we weer echt beginnen met veel wedstrijden op het programma.

Schermafbeelding 2016-01-11 om 21.37.57