Nieuws

MU14 jaar versterkt aan de start van de nieuwe competitie

MAASSLUIS – Het team van de Green Eagles u14-1, gepromoveerd naar de 2e klasse, heeft zich spectaculaire versterkt.

Net voor het sluiten van de transfermarkt is center Thomas vd Ree vervangen door de 1.80 meter lange Merih Çavuş. Dit 12 jarig talent komt over van het Brabantse Migliore. Afgelopen week is de transfer na een korte onderhandeling met zijn zakenwaarnemer beklonken. Çavuş, bij zijn oude club in Rijen goed voor 15 punten en 10 rebounds per wedstrijd, hoopt as zaterdag in de thuiswedstrijd tegen BV Voorne al zijn debuut te maken.

Naast het aantrekken van Çavuş is het team van Jorrit Keijzer en Kees Brugman ook versterkt op de forwardpositie. Fatma Dutar komt over van de meisjes u16 en zal, behalve punten, ook veel power in de rebound toevoegen. Dutar is in bezit van een dubbele nationaliteit en zal in de toekomst moeten kiezen of ze in het Nederlands- of in het Turks nationaal team gaat spelen? Dutar moet eerst nog medisch worden gekeurd maar men gaat er van uit dat ook zij zaterdag haar debuut maakt.

Ook op de guardpositie versterkt het ambitieuze team van de Eagles zich. Lone Brandon gaat hier de langdurig geblesseerde Felix Gerdes vervangen. Brandon, ook speelgerechtigd voor de meisje u18 ploeg, gaat bij de jongens een sterk backcourt vormen met Mike Boelaars en Colin Bouwer.

Met deze 3 versterkingen denken de coaches Keijzer en Brugman hoge ogen te gaan gooien in de 2e klas. Zaterdag as begint de thuiswedstrijd tegen BC Voorne om 19.15 uur. Door speciale sponsoring is de entree dit keer gratis.