Wedstrijdverslagen

Heren 4, een ‘nieuw gezicht’

MAASSLUIS – Vanaf komend seizoen is er een heren 4 team binnen MBV Green Eagles. Een prachtige toevoeging aan de vereniging maar enige introductie is wellicht nodig. Eén van de initiators Stefan Groenheide legt uit.

Een nieuw team, stel het eens voor, wie zitten er in?
Heren 4, de nieuwe aanwinst voor Green Eagles, bestaat uit een mix van oud leden en gedreven nieuwe aanwinsten. Frank de Hek, Wouter de Groot, Harrold Bos, Nathan Bergmans en ik (Stefan Groenheide) hebben allemaal in de jeugdteams van Green Eagles gespeeld. Om uiteenlopende redenen gestopt, maar nu keren we weer terug naar het oude nest. Daarnaast hebben we nog twee nieuwe aanwinsten. Allereerst Thijs Kempke, oud-korfballer die eindelijk het “basketbal-licht” heeft gezien! Dat schieten vanuit een zesje halen we er wel uit, maar de kans dat schoten vanaf de middenlijn erin gaan is toegenomen met honderd procent! En met Benjamin Schellenboom voegt zich nog een boom van een vent zich bij het gezelschap! Hij heeft bij het oefenen op het pleintje al laten zien dat hij een neusje heeft voor het onderscheppen van de bal.

Wat is de aanleiding geweest om met z’n allen in te schrijven?
De aanleiding vindt de oorsprong in De Oude Stoep in Vlaardingen, waar ik Frank eigenlijk altijd tegenkom als ik daar ben. We hadden al vaak gesproken over een terugkeer of over het opzetten van een vriendenteam, maar dit bleef eigenlijk altijd bij woorden. Tot de laatste keer: Wouter en ik waren weer afgereisd naar Vlaardingen, waar we uiteraard Frank aantroffen en opperde weer het idee om een vriendenteam te beginnen. Deze keer werd er wel daad bij woord gevoegd en ik kreeg de volgende dag een berichtje van Frank om mensen te gaan zoeken. Na een oproepje op Facebook (Nathan en Benjamin) en wat rondvragen in onze vriendengroepen (Harrold en Thijs) hadden we genoeg mensen om een team te starten. Gelukkig gaf Green Eagles ons ook de mogelijkheid om het team te starten.

Is er al eens geoefend voordat de trainingen beginnen?
Uiteraard! We hebben meerdere keren met elkaar afgesproken om te oefenen, want we willen natuurlijk niet helemaal ongetraind aan het seizoen beginnen. Voor mij persoonlijk is het basketballen net als fietsen, verleren doe je het nooit. De lay-up is er in de jeugd ingeslepen en deze liep ik zo weer, maar het dribbelen en het schot vergen nog wel wat extra aandacht. We hebben gelukkig nog even voordat de competitie begint.

Wat zijn de verwachtingen en doelen voor dit seizoen?
Vooral niet te hoog inzetten. De gezelligheid staat voorop!  Ik hoop dat de nieuwe gasten het spelletje snel oppakken en dat we zo lekker kunnen gaan trainen. Wat de wedstrijden betreft, ga ik de woorden “We worden kampioen!” niet in m’n mond nemen, maar we gaan er alles aan doen om een leuke prestatie neer te zetten.

Hoe voelt het (persoonlijk) om weer terug te zijn bij Green Eagles?
Aanstaande dinsdag is de terugkeer een feit, want dan staat onze eerste training op de planning. Nu alles rond is, begint het toch steeds meer te kriebelen om weer het veld op te stappen. Ik heb acht jaar met plezier bij de Green Eagles gespeeld en ik vind het leuk om nu met een heel gezellige groep vrienden terug te keren

Comment here