Nieuws

Jong en oud basketballen in Maassluis

MAASSLUIS – Met de toevoeging van de categorie onder 8 is het nu echt zo dat jong tot oud aan basketball doet in Maassluis. Je kan er niet vroeg genoeg mee beginnen en aan stoppen denken sommige op 67-jarige leeftijd nog steeds niet. Op alle niveaus wordt de sport beoefend en met 19 teams kan er gezegd worden, basketball leeft in Maassluis!

Op zoek naar een stoere balsport? Green Eagles start vrijdag met een Under 8 team!

Vanaf dit seizoen is er bij MBV Green Eagles een nieuwe leeftijdscategorie. Voorheen waren kinderen die onder de 8 jaar waren genoodzaakt om bij Under 10 te trainen en spelen. Echter vaak was het leeftijdsverschil te groot, waardoor er besloten is de nieuwe leeftijdscategorie Under 8 op te starten. Uiteraard zal er gebasketbald worden, maar naast het basketballen zal er ook aandacht besteed worden aan algemene balvaardigheid en samenspel / het teamgevoel.
De groep zal één keer per week trainen. Wedstrijden zullen nog niet gespeeld worden, maar wel zal er een paar keer per jaar meegedaan worden met een Under 8-toernooi (Peanut-toernooi).  Dus ben je 6 of 7 en wil je op een stoere, leuke, team- en balsport? Kom dan vrijdag meedoen in de Haydnlaan in Maassluis! De training begint om 16.45 uur en duurt tot 18.00 uur.

Basketball leeft in Maassluis

Van de hoogste klasse tot aan recreatief, van jong tot en met oud en voor zowel jongens, meisjes, dames en heren. Bij MBV Green Eagles is er plek voor iedereen. Basketball is een sport die nooit verveelt en die zowel leuk is om te doen maar ook om te bekijken. Tijdens de Olympische spelen waren de basketballers van Amerika dan ook de grote sterren in Londen. Dat Green Eagles hard aan de weg timmert is te zien in alle geledingen. Een goed gevuld bestuur en even belangrijk een zeer actieve technische commissie. Basketball lessen voor scholieren en samenwerkingen met andere verenigingen, allemaal ontwikkelingen van de laatste tijd. De club, die dit jaar zijn 45-jarige jubileum viert, gaat zelfs basketball promoten in Vlaardingen. Want zeg nu zelf, als iets een sport van deze tijd is, dan is het basketball wel!
Deze week beginnen voor alle teams de trainingen weer en eind september beginnen de competitiewedstrijden. Voor die tijd zullen er veel oefenwedstrijden gespeeld gaan worden want ieder team wil de competitie sterk starten. Dit bleek ook bij de conditietrainingen die voor dat de trainingen beginnen deze week werden georganiseerd. Heren 1 speler Rik van der Vaart, sportdocent in dagelijkse leven, kon elke week Eagles ontmoeten uit allerlei teams. Deze werden door heel Maassluis onderworpen aan pittige trainingen.

Wil jij ook basketballen?

Lijkt het jou ook leuk om te basketballen? Kijk op www.greeneagles.nl voor meer informatie  Ook kan je contact opnemen met Ruben Kraaijeveld (06-83520067), hij kan je alles vertellen over de teams en de trainingstijden. De eerste drie keer kan je vrijblijvend meedoen om te kijken of de basketballsport iets voor jou is!

Comment here