Heren 1 wint oefenwedstrijd in Rotterdam

MAASSLUIS – Afgelopen zaterdag stond de eerste echte proef voor het eerste Heren team van Green Eagles op het programma. In de oefenwedstrijd tegen Rotterdam Basketbal U20, wat uitkomt in de hoogste klasse (eredivisie) jeugd, konden de mannen hun conditie testen. De meeste spelers hadden in augustus de door Rik van der Vaart verzorgde hardloop trainingen gevolgd dus er was vertrouwen dat dit moest goed komen. De Eagles speelden met de nieuwe aanwinst Lukasz Smiechowski, maar zonder Ruben Kraaijeveld en Jeroen Derksen en de bankspelers. Zodoende werd de wedstrijd met zeven man begonnen tegen het fysiek zwakkere maar veel snellere Rotterdam Basketbal. Het eerste kwart was duidelijk te zien dat bij beide ploegen het vizier nog niet scherp stond. De Eagles misten veel vrije kansen waardoor het eerste kwart met 14-9 werd verloren. Het tweede kwart gingen de Eagles beter spelen. Er werd rustiger gespeeld en er werden betere kansen gepakt. Rolf van Baalen, terug van een jaar afwezigheid, onderscheidde zich deze periode met 8 punten. Na de rust liepen de Eagles puntje voor puntje uit. De verdediging stond redelijk goed en de meeste rebounds waren door het lengte overwicht voor de Eagles. Aanvallend kan het allemaal nog wat verzorgder en structureler. De overwinning van 53-68 zorgde voor een gematigd optimisme en vertrouwen voor de start van het nieuwe seizoen wat voor de heren a.s. zondag om 19.00 uur begint met een wedstrijd tegen Cangeroes in Utrecht.
Topscoorder in de wedstrijd werd Laurens Don met 16 punten. Ook in de dubbele cijfers kwamen Rik van der Vaart en Rolf van Baalen met beide 15 punten.