Wedstrijdverslagen

De meisjesteams van Westland Stars / Green Eagles zijn begonnen

MAASSLUIS – De meisjesteams U14 en U18 speelden dit weekend de eerste officiële wedstrijden. Het betrof de voorronde van de regiobeker. MU16 oefende tegen het sterke U16 team van Lokomotief.

Zonder de geblesseerden Eugenie Overman en Kaja v Zeijl speelden de meisjes van Westland Stars/Green Eagles u14 tegen Jumpers en Lokomotief. 2 maal was het team duidelijk sterker. In de 1e wedstrijd werd het team van Jumpers regelmatig naar een nederlaag gespeeld. Via de periodestanden 8-2, 12-2, 14-4 en 10-3 werd de eindstand 44-11. Lotte Vreugdenhil werd topscorer met 9 punten

In de wedstrijd tegen Lokomotief , welke ook 4 keer 6 minuten duurde, kreeg de ploeg wederom slechts 11 punten tegen. In periode 1 en 4 werd er zelfs  geen enkele tegentreffer geïncasseerd. Fysiek werd het jonge team uit Rijswijk onder de voet gelopen met een 66-11 eindstand tot gevolg. Dit keer maakte Emmely vd Meer de meeste punten (13). Manon Brouwer scoorde 12 punten.

Na de wedstrijden van mu14 verkaste een deel van de ploeg naar het nabijgelegen Rijswijk waar om 14 uur een oefenwedstrijd  van MU16 tegen de sterke,interregionaal spelende, formatie van Lokomotief U16 op het programma stond.

Lokomotief begon sterk en de Westlandse combinatie had duidelijk moeite om de weg naar de basket te vinden. Na 4 minuten brak Josje Ruinard de ban waarna de achterstand van 9-2 na het 1e kwart was teruggebracht tot 13-8.

In de 2e periode was de thuisploeg ook sterker. Met name 3 grote meiden onder de borden maakte het de bezoekers erg moeilijk. Danielle Vonk pakte toch veel rebounds maar kon ook niet voorkomen dat de achterstand bij rust was opgelopen tot 29-16

Ook in  het 3e kwart eenzelfde beeld. De scores bij de Westlandse formatie kwamen voornamelijk van de spelverdeelsters Danica Iqnjatovic en Gabriela Uitterlinden. Na een 16-7 periodestand werd het laatste kwart begonnen bij 45-23.

Aanvallend deden de “ Green Stars”  het in de 4e periode verrassend goed. Met 6 punten op rij liet Gabriel  Verhagen zien waar zij toe in staat is. Dit kwart werd afgesloten bij 19-15 waardoor de eindstand werd bepaald op 64-38.

Een nuttige oefenwedstrijd tegen een sterke tegenstander die ons na afloop nog verraste met een traktatie.

Volgende week begint de competitie met een uitwedstrijd tegen het Utrechtse SVO.

De meiden van onder 18 speelden ook regiobeker wedstrijden. Een plotseling gewijzigd programma veroorzaakte aanvankelijk een beetje paniek want de meiden moesten hals over kop eerder aantreden tegen het team van DAS Delft.  Gevolgd door een confrontatie met Flax Field Fighters en een slotwedstrijd tegen de sterke thuisploeg van the Jumpers .

Vanwege het gewijzigde programma moest coach Matthijs vd Beukel het in de eerste 2 wedstrijden doen zonder de bankspelers uit MU16.  DAS bleek net te sterk met 23-26. Een wedstrijd die eigenlijk gewonnen had moeten worden. Hetzelfde geldt voor de 2e wedstrijd die ook slechts nipt, met 21-25, werd verloren. Jumpers was uiteindelijk in de laatste wedstrijd een maatje te groot en trok met  19-43 aan het langste eind.

Ook voor de meisjes under 18 start volgende week de competitie en kan dan direct revanche nemen op het team van de Flax Field Fighters.

Comment here