Wedstrijdverslagen

Een leuk, sportief en succesvol seizoen

MAASSLUIS – Dit jaar een jongens under 14-1 en een jongens under 14-2. Na onder andere heren 4, under 12 en jongens under 18, nu een korte introductie door coach Jorrit Keijzer van jongens under 14.

Dit seizoen start de Green Eagles zowel met een Jongens Onder 14-1 als een Jongens Onder 14-2 team. Nadat vorig jaar Edo en Erwin het onder 14 team onder hun hoede hadden zullen dit seizoen Jorrit Keijzer (onder 14-1) en Koen Warffemius (onder 14-2) de teams trainen/coachen. Deze teams zullen op de dinsdag gezamenlijk trainen, afwisselend in de Wethouder Smithal en de Haydnlaan en op woensdag zal de aparte Onder 14-1 training zijn in de Haydnlaan.
Opvallend binnen de Onder 14 groep is dat er een groot aantal dispensatie spelers bij zijn die officieel in onder 16 moeten zitten maar vanwege het ontbreken van zo’n team deel mogen nemen aan de Onder 14 competitie. Aangezien er tijdens de eerste weken van het seizoen wederom een aantal nieuwe spelers bij zijn gekomen is de kans groot dat er in de tweede helft van de competitie een Jongens Onder 16 team zal worden ingeschreven.
Het trainen van zo’n grote groep spelers is voor de beide trainers een echte uitdaging. Zo zijn er spelers die al jaren basketballen maar ook spelers die net lid zijn geworden. Echter, voor alle spelers geldt dat het belangrijkste is dat ze de fundamentals van het basketball zo goed mogelijk onder de knie krijgen. De doelstelling van dit seizoen is dan ook dat aan het eind van het seizoen alle spelers deze fundamentals zo goed mogelijk beheersen.
Het onder 14-1 team zal gaan spelen in de 1e klasse regio. Een pittige poule, maar met veel inzet, enthousiasme en vooral ook plezier ga ik er vanuit dat we zeker wat wedstrijden weten te winnen. Echter, nog belangrijker dan het winnen van de wedstrijd vind ik het dat de spelers laten zien alles te geven, plezier hebben in het spelletje en goed met elkaar samenspelen.
Het onder 14-2 team zal gaan spelen in de 4e klasse regio. Een prima poule voor deze groep waar ze kunnen wennen aan het spelen op groot veld, hoge baskets e.d. Daarnaast zitten er een paar spelers in Onder 14-2 die al wat langer basketballen en die de nieuwe onervaren leden mee op sleeptouw kunnen nemen. Ook voor dit team geldt dat het vooral belangrijk is om te spelen met veel enthousiasme en plezier en de oefenstof van de trainingen in de wedstrijden terug te laten zien. Daarnaast zal Koen Warffemius zijn debuut maken als coach. Ook voor hem een echte uitdaging om voor het eerst met een team aan de slag te gaan.
Tot slot hoop ik dat we een leuk, succesvol en sportief seizoen zullen hebben!

Comment here