Under 18 pakt winst in Schiedam

SCHIEDAM – Na het bekertoernooi van vorige week waar we 1 pot wonnen ,2 wedstrijden tot het 3e kwart goed mee konden maar op het laatst verloren.En een wedstrijd tegen Lokomotief 2 die we niet serieus namen vanwege het eredivisie niveau van Loko mochten we voor de eerste competitie wedstrijd naar Schiedam afreizen,voor de jongens uit Vlaardingen een soort van thuiswedstrijd want die kwamen sportief met de fiets.
We begonnen de wedstrijd zonder Denzel en Daniel die met school weg waren. Ondanks dat we vorige week 4 wedstrijden speelden wat net te veel van het goede was kwamen we redelijk uit de start blokken maar je merkte dat de jongens nog iets wat onwennig waren er werd wel makkelijk gescoord maar lieten de tegenstander veel te makkelijk door de verdediging heen komen waardoor we het ons zelf te moeilijk maakte.Eerste kwart afgesloten met 9-13.
2e kwart liepen we iets verder uit je merkte dat de tegenstander zich aan ons spel ging aanpassen, dit werd middels een time out uitgelegd hoe we dit moesten omzeilen. Met vlagen ging het goed maar omdat niet altijd de afspraken in het veld goed na kwamen en met knullig balverlies lieten we de tegenstander terug komen, 20-28 rust
stand.
Tweede helf kwamen we weer redelijk uit de startblokken,de tegenstander had soms moeite met het afstoppen van onze drives en pakte in dit kwart 4 uit 4 vrijworpen na een time out aangegeven dat met een puntje of 10 voor Juventus het spel moet maken en dat wij ze vanaf de 3pnt moesten opvangen, de Eagles waren niet altijd scherp want waar een dubbelteam in de hoek werd gespeeld, sloten we niet goed aan waardoor de tegenstander het gat in sneden en er redelijk door kon scoren,score eind derde kwart 40-48.
Het vierde kwart kabbelde tot de 4e minuut door tot de 6e minuut, toen scoorde Juventus 10 pnt op rij waardoor het ineens gelijk staat,in de time out werd om een zone gevraagd,de coach zelf was wat huiverig omdat we dit nog niet veel getraind hadden maar wel via de video beelden de jongens na het beker toernooi op kritieke punten gewezen. De jongens pakten de zone prima op want na diverse steals en break liepen we direct weer uit,ondanks dat Jaisy er met 5 fouten uit moest in de 7e minuut werd de wedstrijd netjes op karakter uitgespeeld,eindstand 57-64. Scores Jaisy 19 pnt (2x3pnt), Gio 13 pnt, Mark 12 pnt, Niek 10 pnt (1x 3pnt),