Meisjes Under 14 wint spannende ouverture

‘S GRAVENZANDE – Het lot had bepaald dat de MU14 combinatie het in de 1e competitiewedstrijd al moest opnemen tegen het sterke team van Leiderdorp. Beide ploegen hebben kampioenaspiraties en het werd dan ook een bijzonder spannende wedstrijd.

De spanning overheerste schijnbaar in de 1e helft. Veel vrije scoringskansen werden om zeep geholpen. Zeker de ploeg van Leiderdorp liet veel kansen liggen. Beide partijen slaagden er zelfs niet in om de vrije worpen te verzilveren.  Green Eagles/Westland Stars liet  4 vrije worpen onbenut terwijl  Leiderdorp maar liefst 10 keer vanaf de lijn mis schot. Dit resulteerde uiteindelijk in een zeer lage stand bij rust (18-10).

In de 2e helft was er een ander verhaal. Leiderdorp startte furieus en nam na 6 minuten al een 22-23 voorsprong. MU14 leek in slaap gesukkeld en kon de tegenstander ogenschijnlijk  alleen stoppen met het maken van veel persoonlijke fouten.  Gabriela Uitterlinden tilde haar ploeg in de slotminuten van het 3e kwart over het dode punt heen met enkele mooie scores waardoor de thuisploeg bij het ingaan van de laatste periode weer een  28-27 voorsprong had.

In het laatste kwart leek het toch weer fout te gaan bij de thuisploeg. Door de vele persoonlijke fouten (WLS/Green Eagles  kreeg in totaal 20 persoonlijke fouten, Leiderdorp 13) kwamen speelsters in foutenlast. Leiderdorp liep uit tot 30-34 en achtereenvolgens moesten Manon Brouwer en Eva Kerkhoven met 5 fouten naar de kant. Leila vd Beek stond met 4 fouten op het randje van diskwalificatie. Gelukkig haalde zij wel het einde van de wedstrijd want zij pakte enkele zeer belangrijke rebounds. Scores van Gabriela Uitterlinden bracht de thuisploeg weer op voorsprong (36-34) maar 2 minuten voor tijd waren de rollen weer omgekeerd (36-37). Lotte Vreugdenhil ging goed naar het bord en scoorde 38-37. Met nog 2 minuten te spelen bleek dit uiteindelijk ook de eindstand te zijn. Hectische momenten in de slotfase, waarin beide ploegen nog vrije worpen misten, brachten dus geen verandering meer in de eindstand en de ontlading was groot bij de meiden van de Green Eagles/Westland Stars combinatie.

Gabriela Uitterlinden werd vandaag topscoorder met 14 punten.