Valse start voor Heren 1

UTRECHT – De Eagles heren begonnen de competitie op zondag tegen Cangeroes in Utrecht. De halve finalist van vorig jaar beleefde een jammerlijke valse start. Er werd verloren met 85-76. De Eagles begonnen goed aan de wedstrijd en de eerste vijf minuten werd er niet slecht gespeeld. Hierna werd het spel slapper er waren er teveel tweede kansen uit rebounds voor Cangeroes. Het eerste kwart werd dan ook met 26-20 verloren. Het tweede kwart werd er in de aanval nog steeds te slordig gespeeld en werd er veelal te snel geschoten/gedrived zonder de aanval goed te hebben uitgespeeld. Verdedigend stond het beter maar toch werd er met een achterstand van 38-35 gerust.  Na rust was er een moment van opleving bij de Eagles en werd er met meer beleving gespeeld. De Eagles liepen direct uit naar 55-50. De negen punten op rij van nummer 10 (S. Meester) zorgde ervoor dat de Eagles met een minimale marge 57-59 het laatste kwart in gingen. Het laatste kwart was echter voor Cangeroes en konden de Eagles nadat ze een paar punten achterstonden geen vuist meer maken. Cangeroes liep aan het einde nog uit vanaf de vrije worpen lijn naar 85-76.
Topscoorder werd Laurens Don met 26 punten. Ook in de dubbele cijfers kwamen Stefan Kraaijeveld (12) en Lukas Schmiechowski (11).