Heren 1 – Rotterdam Zuid

MAASSLUIS – Afgelopen zaterdag stond voor Heren 1 van Green Eagles de eerste thuiswedstrijd van het seizoen op het programma. De Eagles zijn inmiddels meer dan een jaar ongeslagen in de Wethouder Smithal en had daarom alle vertrouwen in een goed resultaat tegen promovendus Rotterdam Zuid. De Eagles starten goed aan de wedstrijd en liepen via scores van Niels Warffemius en Laurens Don uit naar 15-6. Hierna kwam Rotterdam Zuid terug door te slap verdedigen van de Eagles. Een mooie driepunter van Rolf van Baalen bracht uiteindelijk toch een ruime 27-18 kwartstand op de borden. Hierna werd het erg rommelig al Eagles- zijde. Aanvallend wordt er teveel gedribbeld tegen de snelle handjes van Rotterdam Zuid. Hierdoor werd er veelvoudig balverlies geleden. Ook werden de Eagles vaak voorbijgelopen tegen de mannen van Rotterdam Zuid.  De Eagles gingen nog wel rusten met een 44-40 voorsprong. Ook na rust wilde het maar niet lopen bij de Eagles en was er nog steeds weinig lijn in het spel van de Eagles te ontdekken. Echter, ondanks dat de Eagles slecht speelde werd met een 57-55 voorsprong aan het laatste kwart begonnen. De laatste vijf minuten gingen de Eagles eindelijk wat simpeler spelen. Er werd beter gepast en dit resulteerde direct dat de Eagles uitliepen naar een 82-73 overwinning. Dat alle Eagles kunnen scoren blijkt ook wel dat vier man in de dubbele cijfers kwamen. Laurens Don (19), Stefan Kraaijeveld (15), Rik van der Vaart (14) en Lukasz Smiechowski (12).
Bekijk een fotoreportage op de MBV Green Eagles facebookpagina!