Tweede overwinning Jongens Under 18

MAASSLUIS – Na de krappe winstpartij van vorige week,voelde we nu minder spanning vooral omdat we toen hebben laten zien over de juiste wedstrijdinstelling te beschikken, maar laten we nog niet te vroeg juichen zo in het begin van het seizoen.
Jump 80 uit Hellevoetsluis was de tegenstander vandaag ,de coach was vorige week al even poolshoogte wezen nemen bij hun thuiswedstrijd en zag dat er wel degelijk mogelijkheden lagen voor de Eagles.Op de vrijdag training en voor de wedstrijd de belangrijke punten aangehaald waar we op moesten letten hoe deze tegenstander te bespelen.
Jaisy die de hele week door griep was geveld kwam toch naar de wedstrijd om zijn team te ondersteunen, dat dit goed was voor het team bleek al uit het feit dat Jaisy in dit eerste kwart 8 van de 16 pnt maakte, daarna gaf hij aan te willen wisselen om zich te sparen,wat ook ten harte werd genomen.
Door de vele drives naar het bord en de fouten die we mee kregen werden 6 vrije worpen genomen die we alle 6 misten waardoor en nog meer punten na het eerste kwart op het bord hadden kunnen staan,dus dat is balen want we trainen vaak op het nemen van vrije worpen,ook met belasting voor het nemen van deze vrije worpen.Eind stand eerste kwart 16-10.
We begonnen halverwege het eerste kwart met een full court press,hieruit kwam vaak bal winst en zodoende hielden we de jongens van Jump met hun lengte overwicht weg bij onze bucket, dit scenario voerden we door in het tweede kwart waardoor we iets verder uitliepen,en iedereen zijn minuten kon pakken. Jammer was dat onze nieuwe aanwinst Micheal zich op het laatst moment ziek afmeldde want dit was een leuke wedstrijd voor hem om zijn draai te kunnen vinden. Maar niet getreurd we hebben ook
Daniel in het team die eigenlijk altijd een zekerheidje is als het om rebounds gaat ,hij is niet de grootste in het team maar laat zich altijd gelden. Einde tweede kwart 30-16.
Nu de wedstrijd eigenlijk al was gespeeld werd er in de pauze doorgenomen dat we rustig moesten gaan aanvallen en een goede passing moesten gaan verzorgen en zeker geen snelle schoten om zodoende Jump niet weer in de wedstrijd te laten komen.
Alsof de duvel er mee speelt moest een time out in de 4e minuut genomen worden om datgene waar we nu de nadruk op hebben gelegd in de pauze weer onder de aandacht te brengen bij de heren Eagles. Nu de rust weer in het spel was ontpopte Mark zich als een killer en schoot 4 base line jumpers binnen wat heel wat mondjes bij zowel de coach als zijn ploegmaatjes deed open vallen, goed voor het vertrouwen zeg maar, want nu Mark samen met Jaisy op de center positie speelt moet hij niet en kan hij veel meer vooral in verdedigend opzicht valt dit op. Ook Samir liet zich goed zien door veel breaks te verzilveren. Eind stand derde kwart 60-31.
Omdat we in het bekertoernooi werden verrast hoeveel teams eigenlijk een zone konden spelen en wij als team dit in de U16 regio competitie vorig seizoen dit nog niet mochten
hebben wij dit op de trainingen onder de aandacht gebracht en besloten dit het vierde kwart te gaan spelen omdat de wedstrijd toch eigenlijk al een beetje binnen was,
en het geen kwaad kan om je als team te gaan ontwikkelen door verschillende speelstijlen te hanteren.
Diverse aanvallen konden we het de tegenstander moeilijk maken met de zone maar omdat we man to man gewend zijn merk je dat de heren zich behoorlijk moesten inhouden door niet te veel uit de zone te stappen. Doordat de vermoeidheid van het spel dat we in de eerste 3 kwarten op het veld legden toenam werd er een time out genomen en aangeven om het rustiger aan te gaan doen en de tegenstander die al die tijd in een zone stond uit hun zone te lokken dit lukt bij vlagen. Aan het einde van het vierde kwart was de eindstand 69-44 in het voordeel van de Eagles.
Een mooie overwinning op inzet en via team verband. We zijn er nog niet want de coach ziet nog diverse punten waar we aan moeten werken.
Punten verdeling zoals op het sheet vermeld staat;Jaisy 16 pnt,Samir 17 pnt,Gio 11 pnt (2x3pnt),Niek 10pnt, Mark 9 pnt,Daniel 4,Martijn 2,Dave en Denzel 0 pnt maar gewerkt voor 2 man! vrijeworpen percentage 31% ?!