Meisjes Under 14 pakt tweede overwinning

KATWIJK – Na de moeizame overwinning van het vorige weekend tegen Leiderdorp was er dit keer wederom een moeilijke opgave voor de jongste meiden van de Westland Stars / Green Eagles combinatie. In Katwijk  spelen tegen een team van Grasshoppers is per definitie moeilijk. Ook nu leek het een hele klus te worden. Graashoppers bleek te beschikken over een balvaardige ploeg en bij de “Green Stars” ontbraken 3 speelsters.

De 9 Westlandse vrouwen begonnen moeizaam aan de wedstrijd. Grasshoppers liep uit tot 4-0 en pas na 5 minuten scoorde Eva Kerkhoven de eerste punten voor de bezoekers. Hierna ging de aanval draaien en zat de verdediging goed dicht tot het eind van het eerste kwart met een 4-13 periodestand tot gevolg.

In de 2e periode scoorden beide ploegen bij vlagen. Nadat de Green Stars waren uitgelopen tot 4-19 was er bij 13-19 een time out nodig om het Grasshoppers spel te ontregelen. Josje Ruinard hield haar ploeg in deze fase op de rails en de rust werd bereikt met 6 punten voorsprong. 23-29.

Hoewel de voorsprong in het begin van de 2e helft niet kleiner werd was er een gebrek aan enthousiasme in het Westlandse spel. Weinig scores aan beide kanten in de eerste 5 minuten (27-33). Na wederom een time out gaf Eugenie Overman het goede voornemen, feller te spelen, vorm met een fraaie score en liepen de Eagles/Stars uit tot 29-45 met nog 1 kwart te spelen.

Ook in deze laatste 10 minuten waren de bezoekers sterker en werd er een onbedreigde  40-65 overwinning geboekt.

Samengevat een goede wedstrijd tegen een zeker niet slechte tegenstander waarin iedereen zijn inbreng had. De punten waren uiteindelijk ook mooi verdeeld. Gabriela Uitterlinden 14 punten, Lotte Vreugdenhil,Manon Brouwer en Eugenie Overman 10.  Ook de 9 punten van Josje Ruinard en de 7 van Inge v Driel mogen vermeld worden.