Eerste winst Meisjes Under 16

RIJSWIJK – Na 2 nederlagen is meisjes onder 16 er in geslaagd om de 1e winst te pakken. In de uitwedstrijd tegen het team van , het eveneens nog puntloze, Lokomotief werd niet alleen een regelmatige overwinning geboekt maar coach Kees Brugman was tevens zeer tevreden over het vertoonde spel. Het betrof hier weliswaar een tegenstander in de categorie “onder 14” maar doordat er bij de “Green Stars” twee van de oudere meiden ontbraken bestond de U16 equipe uit het Westland ook uit 5 meiden van onder 14 en slechts 4 van onder 16.

De wedstrijd begon aan beide kanten nogal stroef. Lokomotief opende de score waarna Leila vd Beek pas in de 5e minuut de 2-2 op het scoreboard bracht. Tot 8-8 ging de wedstrijd gelijk op. Door 2 sterke slotminuten werd de 1e periode afgesloten met een 8-14 voorsprong

In de 2e periode liepen de bezoekers uit tot 8-20 waarna de jonge Loko-meiden terug kwamen tot 14-20. Een time out keerde de opmars van Lokomotief en bij rust was het verschil reeds 16 punten (19-35)

Na de pauze waren de Eagles superieur aan de tegenstanders. Uiteraard werden er nog veel fouten gemaakt zoals die altijd te zien zijn bij jonge teams maar mooie combinaties in de aanval brachten meerdere malen de handen van het talrijke publiek op elkaar. Het 3e kwart werd gewonnen met 7-20.

Ook in het laatste kwart was er geen verslapping bij de groenhemden. Er werd, zonder dat het team verzwakte, flink doorgewisseld waarna ook de 4e periode ruim met 9-20 werd gewonnen.

Een simpele rekensom laat een eindstand van maar liefst 35-75 ontstaan. Een beter resultaat dan de eerdere nederlagen van 59-43 en 34-75. Weliswaar was deze tegenstander van een iets minder kaliber maar toch mogen de meisjes trots zijn op het vertoonde spel.

Een speciale vermelding mag worden gemaakt voor Anysa Moelker. Met een vervelende vingerblessure en een daardoor ingepakte hand speelde de lange center speelster toch 16 minuten mee en slaagde er zelfs in om met 21 punten topscoorster van het team te worden. Alle speelsters kwamen trouwens in deze wedstrijd tot scoren maar naast Anysa kwam alleen Naomi vd Meer ook, met 16 punten, in de dubbele cijfers.