Wederom winst tegen Utrechtse ploeg

MAASSLUIS – Afgelopen week was er helaas geen verslag maar de dames uit Maassluis hadden wel degelijk gewonnen. In Utrecht op zondagmiddag werd er na een lastige pot gewonnen van SBU. Mede door goed spel van Daisy Otto en Esther Jong werd er een te zwaarbevochten overwinning binnen gehaald. Door een slordige fase was het spannend geworden maar, ondanks dat de vrije worpen aan het einde niet allemaal raak gingen, waren het er voldoende en zo werd er gewonnen met 9 punten verschil.
Deze week mochten de dames spelen tegen het eveneens Utrechtse Amazone, een team dat ook de eerste twee wedstrijden winnend had afgesloten. Met een complete selectie van 12 speelsters werd de wedstrijd gestart. Deze start werd gekenmerkt door gemiste kansen. Roos Jordans was ongelukkig in de afronding van enkele goede acties, Anouk van der Kooij en Willeke Bruins konden hun schot niet vinden en ook onder de borden miste starter Fleur van Baalen twee goede kansen. Maar gek genoeg werd er niet slecht gespeeld, enkel gemist. De dames van Amazone hadden moeite door de verdediging heen te spelen en wisten de schoten die ze moesten nemen niet af te maken. Eindstand van het kwart was 13-9. Het tweede kwart was rommelig van Maassluise zijde. Ondanks een goede score van Renate Warffemius na een mooie passeerbeweging en 7 punten van Roos wilde het spel niet zoals in het eerste kwart. Met enkele slordige passes werden er opeens ook meer punten weggegeven. Het was dat Amazone niet iets scherper was in het afronden anders was dit kwart niet gewonnen met 18-12 maar verloren met 18-22. Doordat het gat hiermee toch 10 punten werd, was de start van het derde kwart essentieel. Als die goed is voor de Eagles, verdwijnt de hoop van Amazone, komt Amazone snel van 10 naar 6 achter, is alles open.
De Eagles startte niet heel goed en scoorde niet maar Amazone scoorde ook maar één keer. Tot Fleur een belangrijk schot uit de hoek raak schoot gevolgd door twee mooie ballen van Mirjam. Het deed iets met de Eagles die opeens met snel en goed basketbal uitliepen naar 28-50! De dames van Amazone deden daarna echter wel iets terug met wat mooie ballen en veel vrije worpen. Waar Fleur van Baalen twee keer goed verdedigde werd ze twee keer weg gefloten. Hierdoor sloten de Utrechtse dames weer aan tot 38-50. Een goede fase va de Eagles met wat mooie aanvallen die weer leidde tot vrije worpen voor Daisy, Renate en Roos besliste de wedstrijd. Met een bizarre driepunter die uit de basket rolde  besloot Anouk de wedstrijd. Eindstand 65-42. In een met vlagen te rommelige wedstrijd werd er ruim gewonnen. Dubbele cijfers voor Roos (16), Mirjam (14) en Willeke (12) met vlak daar achter Renate (8) Fleur (7) en Daisy (6). Nu twee weekenden herfstvrij.