Heren 1 gaat steeds beter spelen

HENDRIK IDO AMBACHT – Afgelopen zaterdag speelde het eerste heren team van Green Eagles tegen Fairmount uit Hendrik –Ido-Ambacht. Van te voren was weinig van deze tegenstander bekend. Bij aanvang zag het er naar uit dat Green Eagles een lengte voordeel had, maar dat Fairmount met kleinere snelle mannen op het grote veld gevaarlijk kon worden. De start was voor Faimount met 5-0. Hierna pakten de Eagles het initiatief en liep uit naar 7-12. Slap verdedigen leidde er echter toe dat Fairmount terug kwam tot 16-16 in het eerste kwart. In het tweede kwart werd het lengte overwicht in de aanval beter benut. Lukasz Smiechowski poseerde zich op de center positie en had met 11 punten dit kwart een belangrijk aandeel in de 11-17 kwartstand.
Na de rust lieten de Eagles zien waarom ze vorig jaar in de halve finales zijn gekomen. De verdediging stond goed en ook aanvallend werden de ballen (al dan niet via de fastbreak) goed afgemaakt. Een 12-0 run van de Eagles zorgde ervoor dat Fairmount direct in een time out vluchtte.  Na het derde kwart stond het 48-33 voor de Eagles. In het laatste kwart kwam Fairmount nog één keer tot 10 punten verschil (58-48). Een time-out aan Eagles zijde zorgden ervoor dat de Eagles weer hun eigen spel gingen spelen. Met een 9-0 run gooiden de Eagles de wedstrijd op slot en werd er uiteindelijk met 50-69 gewonnen. Topscoorder in deze wedstrijd werd Lukasz Smiechowski met 19 punten. Ook in de dubbele cijfers kwamen Stefan Kraaijeveld (14 punten) en Laurens Don (13 punten).