Matige vertoning jongens under 18

HENDRIK IDO AMBACHT – De voorbereiding zoals vaak lag op de vrijdagavond training,op deze training hebben we een pressbreaker geoefend omdat we wisten dat Fairmount graag druk zette als ze een paar puntjes los zouden komen, aan ons de taak om dit niet te laten gebeuren. Op de training ging dit best goed maar in de wedstrijd is dit toch weer anders omdat je tegenstander natuurlijk een eigen wil heeft. Op de training waren 4 afwezigen waardoor vooraf aan de wedstrijd er nog wat puntjes op de I gezet moesten worden.
De warming up van de jonge Eagles begon/was inspiratieloos, na enig aansporen kwam hier een beetje meer schot in. Jaisy was ondanks een week ziekte toch meegekomen om zijn team dan maar aan te moedigen vanaf de bank, Top! De wedstrijd begon zoals we warm aan het lopen waren geen enkele bezieling en omdat de tegenstanders dit merkten gingen ze vrolijk te werk, binnen 2 minuten stond het al 9-0, Pardon!!, Time out genomen en even gevraagd wat we hier kwamen doen. Na de time out startte Fairmont met de press, gelukkig wisten we wat te doen, iets onwennig kwamen we er met vlagen goed uit maar omdat de spelers hun breaks fantasieloos of op NBA-achtige wijze wilden op lossen en dus onnodig balverlies lijden zie je dat de jonge Eagles geïrriteerd raken en op elkaar beginnen te zeuren,kijk je kan natuurlijk twee potjes basketbal winnen maar als het er echt om gaat en je moet gaan basketballen dan moet iedere speler die op het veld staat zijn beste beentje voor zetten en gaan STRIJDEN en niet de schouders laten hangen. Eerste kwart 20-4.
Tweede kwart aangegeven meer de tegenstander binnen de 3pnt lijn op te zoeken en niet voor 3pnt lijn want dan ontstaat er enorm veel ruimte en we zijn een klein team en dus kwetsbaar. Veel van het zelfde tot de pauze 38-12.
Tweede helft zone gaan spelen omdat de tegenstander teveel profijt heeft van het snijden. Met een heel andere opstelling als de start van de pot is er eigenlijk geen chemie tussen de spelers en wisselen we door. Er komt nu meer geloof vanuit de Eagles kant diverse turnovers zorgen voor een opleving maar kansen uit breaks voortvloeiend worden niet benut en als je bij elk schot of layup ongeveer 1 man ziet rebounden word het wel een heel moeilijk verhaal. De heren van Fairmount blijven met vlagen hun press spelen maar omdat we het veld niet breed houden of terug passen ipv vooruit maken we het ons zelf moeilijk. Hidde die veel minuten op de bank zit komt het vierde kwart het veld in en kan lekker zijn best gaan doen en doet het prima, helaas word een score van hem afgekeurd.

Dit was een mooie wedstrijd om te zien waar de Eagles staan. Kijk dat je van een betere tegenstander verliest is niet erg (zeker omdat de helft van het Eagles team bestaat uit spelers met een U16 leeftijd) Maar er moet wel een mentaliteitsomslag komen. Je kan natuurlijk van mindere team makkelijk winnen en je een team noemen maar je bent pas echt een team als je ook tegen een beter team als collectief blijft vechten.
Gio 7 pnt,Mark 6 pnt, Samir 3 pnt, Niek 2 pnt, Denzel,martijn 1pnt.