Heren 1 verliest van zichzelf

ROTTERDAM – Opnieuw een nederlaag voor het eerste heren team van MBV Green Eagles. Nadat er de afgelopen twee wedstrijden een stijgende lijn te zien was in het spel van de Eagles was dat in  de wedstrijd tegen Rotterdam Zuid weer helemaal weg.  De Eagles hebben moeite om het aanvalsspel wat op de trainingen best goed gaat in de wedstrijden te laten zien. Ook tegen Rotterdam Zuid lag de balrotatie  veel te laag. Te vaak werd er te snel een moeilijke één  tegen één  actie gemaakt wat niet tot één score leidde. Het eerste kwart gingen beide teams gelijk op  (19-20).  Eind tweede kwart liepen de eagles 5 punten uit toen er vier minuten geduldig werd aangevallen en er een goede snelle balrotatie  was. Helaas was deze direct na rust met één 7-1 run van Rotterdam Zuid weer teniet gedaan. Na rust was het stuivertje  wisselen wie er voor stond. Eerst liep RZ uit naar 56-50 eind derde kwart. Vervolgens kwamen de Eagles weer terug door 4 benutte vrije worpen van Lukasz en één driepunter  van Marcel. In het laatste kwart was het echter RZ wat één klein gaatje sloeg met enkele scores uit aanvallende rebounds. De twee driepunters van Lukasz en Rik in de laatste minuut waren echter niet voldoende voor de overwinning. Uiteindelijk werd het75-73 voor RZ.
Topscorer werd Lukasz Smiechowski  met 22 punten. Ook in de dubbele cijfers kwamen Stefan Kraaijeveld (15), Marcel Vaissier  (13) en Rik van der Vaart (10).