Weer verlies MU18 ondanks goed spel.

‘S GRAVENZANDE – Het meisjes onder 18 team was ook dit keer niet compleet. De wedstrijd werd gespeeld met slechts 3 meisjes van onder 18 en 4 speelsters van onder 16. De wedstrijd begon later dan gepland omdat de tenues niet op tijd in de sporthal waren maar toen de wedstrijd uiteindelijk was begonnen werd het een spannende partij.

Omdat in de uitwedstrijd , verlies met 56-28, de nummer 6 van tegenstander “Flax Field Fighters” 27 punten had gescoord kreeg zij in deze wedstrijd een speciale bewaking. Rosita Grootscholten voerde deze taak uitstekend uit en hield deze gevaarlijke speelster lang op nul punten. De rest van de Westlandse ploeg speelde een zone verdediging en hoewel dit voor sommige de 1e keer was werkte ook deze zone goed. De Westland Stars/Green Eagles combinatie liep snel uit naar een 8-2 voorsprong mede door 4 punten van Anysa Moelker. Door de zeer streng fluitende scheidsrechters moest de thuisspelende ploeg de bal in dit 1e kwart maar liefst 6 keer inleveren omdat een loopovertreding zou zijn gemaakt. De bezoekers kwamen mede daardoor terug tot 11-11 aan het eind van het 1e kwart.

De eerste punten in de 2e periode waren voor FFF maar Suzanne Willemse en Naomi vd Meer schoten hun ploeg, met beide 6 punten, weer op voorsprong. De bewaking van de FFF topscoorster werd tijdelijk overgenomen door Salomat Mirzabajeva en ook zij deed goed werk want tot de rust kwam deze speelster totaal niet tot scoren. De rust leek in te gaan met een royale 4 punten voorsprong maar in de laatste seconde liet men zich nog verrassen door een noodschot van de tegenstanders. Ruststand 27-26.

Na de pauze ging de wedstrijd nog steeds gelijk op. Helaas kwam Anysa al snel op 4 fouten en zij werd dan ook uit voorzorg naar de kant gehaald. Na steeds 1 punt voor en 1 punt achter te hebben gestaan was de beginstand van het laatste kwart 2 punten in het nadeel van de gastvrouwen (35-37)

De Fighters deden hun naam in de laatste 10 minuten eer aan en liepen uit naar 35-41. De “Green Stars” toonden karakter en met nog 5 minuten te gaan was de stand weer gelijk (41-41). In de laatste 5 minuten ging het echter mis. Spelverdeelster Danica Iqnjatovic  moest geblesseerd naar de kant en in de slotfase liep Anysa Moelker tegen haar 5e fout aan. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een, toch verdienstelijke, 43-47 nederlaag. Een veel beter resultaat dan in de uitwedstrijd maar de eerste wedstrijdpunten laten nog even op zich wachten.

Naomi vd Meer scoorde 12 punten, Suzanne Willemse 11 en Anysa Moelker 10.