Wisselende maar winnende wedstrijd U16

MAASSLUIS – In het praatje vooraf met de jongens aangegeven dat de tegenstander een team is, uit een nieuw opgericht vereniging en dat ik ook niet anders kon afwachten om te zien wat het team te wachten stond. Maar het belangrijkste is onze ingeslagen weg gewoon te volgen met de afspraken die wij zowel aanvallend en verdedigend hebben.

Bij het warmlopen bleek dat hele het team van de tegenstander nog nooit een wedstrijd had gespeeld. Je zag dat ook terug bij hun warm lopen. Wat wel opviel is dat ze 3 zeer lange jongens in hun team hadden die waarschijnlijk iets ouder waren omdat het team ‘vrij van rechten speelt’ wat inhoud dat er spelers in het team mee doen die te oud zijn omdat deze vereniging nog geen team in een leeftijd klasse erboven heeft.

De start was wisselend wij scoorden redelijk door goede acties van o.a. Timo & Wouter in de bucket.  De tegenstander scoorde makkelijk mee omdat ze vooral in de rebound sterk waren door hun lengte overwicht. Aanvallend waren de jonge adelaren nog zoekende waardoor zo nu en dan bal verlies werd geleden omdat de tegenstander wel lekker fel op de bal was. Diverse keren zag je dat de Maassluise spelers gewoon meer ervaring hadden en daar door makkelijker de weg naar de bucket konden vinden voor een score. 1e kwart 15-9 voorsprong.

Het tweede kwart had het zelfde beeld, de Eagles waren beter maar omdat ons team ook nog een mix is van redelijke nieuwe spelers en wat langer spelende jongens, maken wij ook nogal eens wat starters fouten of zijn nog onzeker hoe wij nu moeten aanvallen en verdedigen. Dit Jaar heeft ons team de luxe van een assistent coach, Ruben, die kan de jongens op de bank bijpraten over verbeter punten als ze net gewisseld zijn. Wij blijven aan de goede kant van de score. Alle spelers komen in het veld de eerste helft. Wij gaan rusten met 31-21.

In de kleedkamer aangegeven meer met dreiging te spelen en sneller de bal naar voren te passen i.p.v. te dribbelen dit om de tegenstander voor te zijn als zij nog in hun verdediging terug moeten vallen. Ook mogen wij als kleine Eagles feller in onze bucket verdedigen & uitboxen, want als de lange jongens van de tegenstander daar de bal krijgen zijn wij gezien.

Er is inderdaad meer strijd om de bal, de kleinere mannen zoals Kerem, Saleem en Siwan gaan ook meer voor losse ballen de strijd aan wat het team energie geeft. Halverwege het derde kwart wissel ik 5 meer ervaren spelers om het verschil in score verder te gaan vergroten. Dat lukt redelijk na een paar minuten. Helaas krijgen wij dan met een blessure van wouter te maken, die achteraf ingescheurde enkelbanden blijkt te hebben na een landing op een voet van de tegenstander. Wouter zal zeker een aantal maanden uitgeschakeld zijn.

De tegenstander gaat meer in soort van zone staan en als wij dan de bal in de bucket krijgen worden wij diverse keren geblokt en gaat de tegenstander rennen en scoren zij weer wat punten terug. In een time out aangegeven dat wij rustig gaan passen om de tegenstander uit z’n bucket te lokken. Dat lukt sporadisch. Op het laatst maakt Shurancy twee goede scores zodat wij de wedstrijd met 10 punten verschil winnend kunnen afsluiten. Dat de tegenstander veel met de lange jongens bleef spelen blijkt ook wel uit hun score verloop, 5 spelers kwamen tot score (waarvan 1 speler 24 punten) toe en bij de Eagles kwamen 9 jongens tot scores.

Eindstand 47-37 scores; Kerem ,Wouter, Efdal 2pnt, Ben 5pnt, 6 pnt Saleem,Siwan & Timo, Shurancy 8 pnt, Damian 10pnt.