Nieuws

Start van de competitie

MAASSLUIS – De basketbalcompetitie is voor Green Eagles afgelopen weekend eindelijk weer van start gegaan. Na meer dan 11 maanden zonder competitiewedstrijden waren er weer basketbalwedstrijden te bewonderen in de Haydnlaan en de Wethouder Smithal te Maassluis. Dit ging met wisselend succes.

Dames 1, wat uitkomt in de promotiedivisie, had een valse start van de competitie en verloor thuis met 72-79 van Almonte uit Eindhoven. In een harde wedstrijd werd er met vlagen goed basketbal gespeeld door de Eagles maar dit was onvoldoende voor de eerste competitieoverwinning.

Heren 1 begon de competitie goed door in Hilversum met 52-71 van De Dunckers  1 te winnen. De Eagles schoten uit de start blokken en wonnen het eerste kwart 13-22 en liepen uit naar 21-35 met een fantastische buzzerbeater van Marcel Vaissier vanaf de middenlijn. De tweede helft liepen de Eagles uit naar een maximale voorsprong van 27 punten. De overwinning kwam daarna nooit meer in gevaar.

Ook U16-1 wat dit jaar onder leiding van Marco Hoogendoorn en Ruben Kraaijeveld staat pakte hun eerste overwinning. Met Kerem (foto), die voorop ging in de strijd, werd gewonnen van Carnisse Sharks met 47-37.

Alle uitslagen