Ruime nederlaag dames 2

MAASSLUIS – De uitwedstrijd tegen het sterke 3e team van eredivisionist Grasshoppers was eerder dit seizoen al ruim verloren. Daarom waren de verwachtingen vooraf ook niet hoog gespannen.

Zonder coach, die eerder deze avond zelf een wedstrijd had, kenden de Maassluise dames een moeizame start. Toen coach Kees Brugman na 5 minuten binnenkwam was de achterstand reeds 5-17. De aanwezigheid van een coach had niet veel invloed op het resultaat want na het 1e kwart was de tussenstand 14-30. Aangetekend moet wel worden dat de Eagles slordig waren op de vrije worplijn waar men 6 punten liet liggen.

De felle pressie verdediging van de bezoekers zorgde er mede voor dat de Maassluise achterstand in het 2e kwart op liep tot 17-44. Een 6-0 run van de Eagles gaf de burger moed maar toch was de achterstand bij rust aanzienlijk. 25-52.

Na de pauze was er eigenlijk eenzelfde beeld. Grasshoppers bleef fel verdedigen en hoewel de Eaglesploeg de pressieverdediging regelmatig goed uitspeelde was er in de aanval onvoldoende slagkracht om dichterbij te komen.

Bij 39-79 begon de laatste periode waarin ook een Maassluise zoneverdediging niet kon voorkomen dat de Katwijkse  ex-jeugdinternationaal  “Roos Guyt” met een fraaie driepunter het honderdste Grasshoppers punt op het scorebord schoot.

In deze wedstrijd, die eindigde in 48-102, werd Judith vd Linden topscoorster voor de Green Eagles met 12 punten. Fleur van Baalen en Marloes van Zeijl scoorden 11 punten.