7 Eagles net onderuit in Groningen

GRONINGEN – Met slechts 7 speelsters vertrokken de Eagles naar koploper Groene Uilen in Groningen. Blessures, werk en vakanties zorgden voor de vele afwezigen.

Het eerste kwart speelden de Eagles hun beste kwart van het seizoen. Vanaf de eerste seconde was er scherpte in de verdediging en het afronden van de schoten. Na dit kwart stonden de Eagles 10-18 voor. In het tweede kwart gingen de Groningers harder spelen en kwamen zij ook beter in hun spel. Bij rust nog een kleine voorsprong voor 33-34.

In het derde kwart gaat het gelijk op maar aan het einde van het kwart lijken de Groene Uilen de wedstrijd naar zich toe te trekken 51-44.
Na 2 minuten in het vierde kwart is het verschil opgelopen naar tien punten verschil. Toch hebben de Green Eagles nog energie gevonden en knokken zich weer terug in de wedstrijd. Met nog 3 minuten te gaan is de spanning volledig terug bij 59-58. Helaas is dan echt alle energie verbruikt en maken de Groningers het verschil. Eagles verliezen geflatteerd met 70-60. Een zeer knappe prestatie gelet op de kleine bezetting.