Eerste overwinning voor Dames 2

MAASSLUIS – Afgelopen zaterdag speelde Dames 2, ditmaal gecoacht door Jeroen Derksen, een thuiswedstrijd tegen Waddinxveen Flyers. Het dames 2 team had deze competitie nog geen enkele wedstrijd gewonnen, en het werd dus hoog tijd om de eerste overwinning binnen te slepen.

Helaas kwamen de Eagles het eerste kwart moeilijk in hun spel. De pressieverdediging van de tegenstander werd maar met moeite uitgespeeld. Daarnaast waren de aanvallen in het eerste kwart statisch, en er werd weinig gescoord. In de verdediging werden veel fouten gemaakt, waardoor de tegenstander regelmatig op de vrijeworplijn plaats mocht nemen. Waddinxveen Flyers liet veel van deze kansen onbenut en het eerste kwart eindigde in een 7-10 achterstand.

Het tweede kwart liep beter. De press werd met goede passes uitgespeeld, en de aanvallen werden wijder opgezet. Dit resulteerde in een reeks mooie scores. Mede door 6 punten op rij van Fleur van Baalen, gevolgd door 5 punten van Marloes van Zeijl kwamen de Eagles op voorsprong. Bij rust was de stand 25-16.

Ook in het derde kwart liepen de aanvallen goed. Het tempo lag aanzienlijk hoger dan in het begin van de wedstrijd. Dit in combinatie met scores van bijna alle speelsters resulteerde met nog één kwart te spelen in een stand van 43-28.

Ondanks een wat mindere vierde periode, waarin de verdediging wat verslapte, en de tegenstander meer tot scoren kwam, wist het Dames 2 team de eerste overwinning te behalen. Eindstand: 57-45

Marloes werd topscoorder met 18 punten, Fleur 16, Esther 8, Carmen 6, Judith 5, Suzanne 3, Mieke 1.