Nederlaag U16 bij koploper

OUD-BEIJERLAND – Na diverse wedstrijden goed te hebben gespeeld stond deze zaterdag de koploper in Oud Beijerland. Van te voren was duidelijk dat ze vrij van rechten speelden omdat, zo bleken rond de 4 spelers met een minimale leeftijd van 16/17 hadden. Dat was ook wel te zien in de line-up 4 flinke gasten die tussen de 1.8/1.90 meter waren. Goed de Eagles staan niet snel te beven dat bleek na de vorige gewonnen wedstrijd waar ook meer dan de helft van de tegenstander langer was, en die liepen wij ook van het tapijt af 😉.

Het begin van de wedstrijd was voor de Eagles na 4 minuten stond het 2-8. Prima gespeeld snel spel in de aanvallen. Daarna stokte het spel van de Eagles. Wij gingen de aanvallen langzamer opzetten wat BOB de ruimte gaf om de hun 3-0 zone met hun lengte onder het bord neer te zetten waar wij als klein team nauwelijks door kunnen komen. Je vraagt je af waarom leer je als coach de kids van BOB geen Man to Man verdediging als je zulke flinke knullen hebt, die zouden in elke verdediging tactiek sterker moeten zijn dan de kleine mannen van de Eagles, waar ook nog gewoon 14 jarige tussen lopen. Eerste kwart 8-8. Prima tegen de koploper !

Het tweede kwart hebben de coaches het aan de stok met de scheidsrechters omdat deze ontzettend hard en onrechtmatige manier van verdedigen van de thuis ploeg toestaat. De scheidrechter word hier nogal onzeker van en kan hier moeilijk mee omgaan. De coaches van de Eagles nemen het op voor de kleinere spelers want die worden met enige regelmaat met armen en elle bogen in het gezicht bewerkt, al dan niet bewust. Er word door de refs aangegeven dan dit ter voorbereiding is voor de spelers van BOB op het spel in H1 is. Nou fijn !! als je nog in U16 al zo moet spelen.

Na een paar keer bal verlies te hebben geleden in de aanval, een spelletje opgetekend hoe een aanval te spelen tegen een team dat zich ingraaft in een Zone verdediging. Het is altijd moeilijk als je in een wedstrijd nieuwe spelletje aan rijkt terwijl je dit eerst op een training moet oefenen. Door iets meer de rust in de aanval te houden en te proberen het spelletje ‘overloaden’ te spelen raken wij minder ballen kwijt. Nog steeds prima met de koploper mee kunnen doen. Pauze stand 28-21.

In de kleedkamer even verder het spel uitgelegd hoe te spelen tegen een tegenstander in de zone en waar wij de ballen niet willen hebben omdat wij ons anders vastlopen. Ook het uitboxen aangehaald. de tegenstanders is soms 2 koppen groter en plukt makkelijk de ballen weg maar als wij ze het niet moeilijker maken word het te makkelijk voor BOB.

Het tweede helft proberen wij iets snelle de pass naar voren te hanteren zodat wij de Zone proberen te ontlopen. De scheidsrechters zijn wat strakker gaan fluiten wat het spel nu wat meer gelijk laat opgaan in de eerste minuten. Halverwegehet 3e kwart lopen wij rond de 10 punten achter en worden de Eagles wat moe. Niet iedereen heeft in de wedstrijd even veel speelminuten omdat bij bepaalde spelers het tempo en de fysieke gesteldheid nog niet hebben om over een lange periode achter elkaar te kunnen spelen. Einde derde kwart 45-31. Nog niet slecht als je weet dat deze tegenstander vaak wedstrijden met dubbele cijfer verslaat.

Het derde kwart word het moeilijker om voor de kleine maar taaie Eagles te blijven spelen tegen een tegenstander gewoon niet wil veranderen van speelstijl terwijl het steeds verder uitloopt in score. Damian kan het niveau wel redelijk aan en legt voor de 3e keer aan voor zijn drie punter en scoort, deze wedstrijd schiet Damian 3 uit 4, 3 punters raak. Dat was de tegenstander ook opgevallen en hij krijgt dan ook iets meer ’bewaking’ als de bal in zijn handen terechtkomt.  Ondanks het doorzetting vermogen komen wij niet meer in de buurt en loopt BOB uit naar een 63-41 stand.

Aan het einde van de wedstrijd de refs bedankt dat ze toch wat strakker zijn gaan fluiten. De coach van BOB quote;  ‘Nog nooit zelf had gespeeld’ aangegeven op een meer opbouwende manier de jeugd in zijn team te leren spelen verdedigen. De Eagles coaches waren natuurlijk niet tevreden met het resultaat maar wel realistisch genoeg dat wij tekort kwamen in het fysieke spel van BOB.  Maar dik tevreden met de inzet van de jonge Eagles.

Score; Damian 15 pnt-FT 2/4 (3×3 pnt), Shurancy 10 pnt- FT 0/3, Timo & Siwan 6 pnt, Saleen 3 pnt -FT 1/4, Kerem 1pnt- FT 1/2.