Monsteroverwinning Under 14

MAASSLUIS – Ook in deze wedstrijd was het verschil in kwaliteit erg groot. Waddinxveen Flyers was de enige ploeg waar nog niet tegen was gespeeld maar al snel bleek dat de 1e helft van de competitie zou worden afgesloten met een koppositie.

De eerste 7 minuten domineerden de onder 14 talenten uit het Westland zowel in de aanval als in de verdediging. Bij een 17-0 tussenstand waren alle 11 speelsters al op het plankier geweest en pas toen slaagde de sportieve tegenstander er in om tot een score te komen. Deze punten waren in het eerste kwart wel de enige want de periode werd afgesloten bij 28-2.

Uiteraard zijn dit soort wedstrijden niet bij uitstek geschikt om aan je ontwikkeling te werken. De man to man verdediging over het hele veld werd teruggebracht tot het halve veld en ook nu werd er in diverse samenstellingen gespeeld. Waddinxveen kreeg hierdoor iets meer de gelegenheid om in de buurt van de Maasluise basket te komen met een 51- 9 ruststand tot gevolg.

In de periodes na de pauze waren de gastvrouwen nog productiever in de aanval hoewel er ook veel werd gemist in de drift om de honderd puntengrens te halen. Na een 31-6 periodestand in kwart 3 werd het honderdste punt in de 4e minuut van de laatste periode op het scorebord gezet door Leila vd Beek. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in 112-27.Het scoreformulier gaf aan dat Eva Kerkhoven met 22 punten topscoorder was geworden door haar lengte goed te gebruiken.