Nederlaag Meisjes Under 16 in Utrecht

UTRECHT – In sporthal de Galgenwaard stonden afgelopen zondag 2 teams tegenover elkaar die elkaar nog kenden  van het vorige seizoen. Toen was de Utrechtse talentopleiding 2 keer te sterk.

Het was weer even wennen in die grote sporthal Galgenwaard. Het was veel lopen over het grote veld en de Utrechtse meiden leken dit net iets beter te kunnen want na 5 minuten was de stand 8-4. Leila vd Beek liet toen zien ook in de U16 te kunnen scoren want door o.a. 6 punten van haar hand werd de 1e periode toch winnend afgesloten met 12-14.

In de 2e periode ging de wedstrijd gelijk op maar was U Ball in de slotfase beter. Na 7 minuten was de stand nog 21-21 maar het slotakkoord was voor de thuisploeg. Ruststand 28-23.

Na de pauze hielden beide ploegen elkaar weer in evenwicht. Anysa Moelker was erg effectief onder het bord en scoorde dit kwart maar liefst 11 punten waardoor dit kwart weer werd gewonnen en de laatste periode begon met een 41-38 tussenstand.

In deze laatste 10 minuten waren er enkele rare beslissingen van de heren scheidsrechters in het nadeel van de Green Stars. Er werd zelfs een kinderachtige technische fout uitgedeeld maar desondanks was de achterstand 3 minuten voor het einde nog te overzien. Helaas lukte het toen niet meer bij de Stars. Naomi v.d. Meer kreeg haar 5e fout en moest het veld verlaten. Utrecht scoorde nog enkele malen met een 56-44 eindstand tot gevolg.

Anysa Moelker kwam als enige Westlandse in de dubbele cijfers met 15 punten.

De talentontwikkeling van U Ball is nog net even iets verder dan bij de Westlandse combinatie tussen Green Eagles en Westland Stars. Er wordt meer getraind en de discipline ligt iets hoger.  Uiteindelijk was dit een terechte overwinning voor de ploeg van de coaches Brian Reijns en Ferry Zoutenbier. Toch is het verschil tussen beide ploegen niet groot en wij zien de komende ontmoeting in Maassluis met vertrouwen tegemoet.