Dames 1 nog steeds ongeslagen

MAASSLUIS – Een midweekse dinsdagavond wedstrijd als gevolg van een verhinderd SBU is altijd lastig. Voorbereiding is anders, op de velden ernaast wordt getraind en het is drie dagen na de vorige wedstrijd. De Eagles waren er evenmin klaar voor, de Utrechtse dames waren echter maar met zes speelsters bij de start van de wedstrijd doordat de andere auto te laat kwam, waardoor de dames pas compleet waren toen de wedstrijd net was begonnen. Toch was het begin voor SBU.

Door snelle fouten van de Eagles en de rake vrije worpen van SBU stond het 2-5 na twee minuten. Dit was geen voorteken, want door opeenvolgende scores van Renate Warffemius, Roos Jordans, Mirjam van Rijn en Willeke Bruins werd het 11-5. De diverse speelsters die scoren zijn een goed teken aangezien een team het de verdediging dan erg lastig maakt. In de vijfde minuut scoorde ook Fleur van Baalen een mooi schot waardoor alle vijf de starters scoorden. De laatste minuten waren voor Willeke en de net ingevallen Daisy Otto. Samen scoorden zij binnen vier minuten 13 punten waarmee het kwart eindigde in een aanvallend goede 31-20 stand. De 20 punten tegen betekende dat de verdediging  teveel moeite had met hun aanval, deze werd dan ook door coach Jeroen Derksen besproken tussen de twee kwarten. Belangrijk was wie, wanneer, wie moet verdedigen en waar en hoe de dames moeten uitstappen. Dit ging in het tweede kwart veel beter.

Het tweede kwart vielen Suzanne van Driel en Marloes van Zeijl goed in. Zij kwamen tot scoren, verdedigde hard en Marloes maakte zelfs tien punten.  Ook Roos, Willeke en Mirjam werkte keihard in de verdediging, en toen hun sterkste speelsters even gingen zitten rende de Eagles door. Een goed kwart eindigde in 25-9. Het derde kwart gingen de Eagles door met goed spelen, ondertussen werden de startende speelsters er langzaam uitgewisseld. (Ook Willeke, maar niet voordat ze haar vierde! driepunter van de wedstrijd raak schoot)

Het mooie was dat Daisy, Suzanne, Marloes en Anouk van der Kooij het heel goed deden. En onder aanvoering van een zeer goed spelende guard Roos speelden zij netjes en vooral samen door en bouwden zo de voorsprong uit. Zo verdienden zij het de wedstrijd uit te spelen. De einduitslag werd mede door deze goede tweede helft 90-45. Een mooie uitslag voor deze dinsdagavond wedstrijd. Op naar zondag, Leiden uit.

De punten: Daisy 9, Renate 5, Marloes 17, Anouk 1, Suzanne 6, Willeke 30, Mirjam 5, Fleur 3, Roos 14