Dames 1 nog steeds ongeslagen

MAASSLUIS – Na twee weekenden zonder wedstrijd mochten de dames eindelijk weer aantreden tegen het onbekende Hoofddorp. De Eagles waren compleet en de speelsters  waren er klaar voor.

De wedstrijd startte slordig met gemiste ballen aan beide kanten. Twee geraakte vrije worpen van de Hoofddorpse dames in de derde minuut doorbraken de stand van 0-0. Na een goede score van Mirjam van Rijn was de stand 2-2  en was dit blijkbaar het startsein voor Roos Jordans en Willeke Bruis om verdedigend veel druk op de bal te zetten. Hierdoor kwamen er enkele goede fast-break scores van Renate  Warffemius, Roos en Willeke. De wedstrijd startte wel heel voorspoedig want het schot viel niet bij Hoofddorp en na zes minuten stond er 14-4 op de borden. Met de ingebrachte Daisy Otto veranderde er weinig aan het goede spel en met ook scores van haar zijde werd het 23-11. Een zeer goed kwart met voor Mirjam 5 en Renate 7 punten. Het tweede kwart begon goed met een driepunter van Anouk van der Kooij maar de intensiteit zakte weg. De verdediging ging niet hard genoeg op iedere bal af en Hoofddorp maakte daar dankbaar gebruik van. Via mooie schoten scoorde zij erop los en kwamen zij helemaal terug in de wedstrijd. Toen de wissels eindelijk ingebracht konden worden was er een stand van 30-26 te zien. Een slechte fase van normaal goede speelsters had Hoofddorp weer alle hoop gegeven. Willeke Bruins zette de Eagles met zeven punten op rij echter weer goed klaar om na rust uit te gaan lopen. Stand 39-32.

Het derde kwart werd de goede lijn inderdaad weer doorgezet. Fleur van Baalen, die wat ongelukkig was in de afronding maar goed speelde, ging nu ook scoren. Met 6 punten van haar en drie van Mirjam kwam de voorsprong weer op 11. Toen Willeke na een mooie aanval een driepunter raak schoot gevolgd door een driepunter van Fleur (na een wat minder mooie aanval) gingen de Hoofddorpse dames in een zone verdediging staan. Willeke en Mirjam bleven hier uit goede aanvallen echter tegen scoren en na drie kwarten stond het 64-41. Dit werd ongeveer volgehouden het laatste kwart en mede door twee goede scores van Esther Jong werd de eindstand 75-55.

Kort gezegd: Een te wisselvallige wedstrijd met een vreemde dip erin voor de Eagles. Dit had beter gemoeten en kan zeker beter. Speelster van de wedstrijd was Mirjam, zij pakte veel rebounds en speelde ook aanvallend een goede wedstrijd.  De scores: Willeke 19, Mirjam 13, , Fleur 9, Renate 9, Roos 9, Daisy 6, Esther 4, Anouk 3, Suzanne 2, Carmen 1