Wedstrijdverslagen

Under 18 pakt knappe winst in Dordrecht

DORDRECHT – Na de oefenwedstrijd tegen de U18 selectie van Westlandstars afgelopen dinsdag reisden we vandaag met 10 man af naar Dordrecht om daar tegen Rowic te spelen.

Na de oefenwedstrijd van dinsdag die door ons gebruikt zou worden om zaken te oefenen,helaas kwamen we daar niet aan toe omdat we ons lieten meeslepen en niet als team fungeerden.

Dus hebben we voorafgaand aan de vrijdag training elkaar eerst eens diep in de ogen aangekeken en de punten besproken die beter moeten gaan en waarop we vanaf nu in de wedstrijden en trainingen gaan letten zodat we als team rustiger gaan spelen.

Het eerste kwart komen we goed uit de blokken door te scoren uit situaties waar we op getraind hebben ,hierdoor zie je het geloof en de rust in het team komen.Ondanks dat de tegenstander tot 6-6 komt sluiten we niet ontevreden dit eerste kwart af.

Rowic beschikt over een speler van zeker 2mtr waardoor een aantal Eagles van onder de indruk was,maar wat ook uit de oefenwedstrijd naar voren kwam wat dat we de help side weer eens onderhanden moesten gaan nemen.Dat er opgelet was werd duidelijk omdat Rowic erg leunt op hun centers die wij redelijk vaak konden afstoppen via de

“achterdeur” en als ze via de zij of kop van de bucket wilde snijden of posten waren er altijd de kleinere forward of guard die ze op een dubbelteam trakteerden.

Het tweede kwart konden we net als het eerste ons geduld redelijk houden en de passing  netjes verzorgen,op een te snel shot hier en daar wachten we onze drives netjes af.We gaan rusten met een 20-23 stand.

Omdat we vaak niet scherp uit de pauze komen werd hierop gewezen,maar alsof de duvel ermee speelt, niet scherp en Rowic gooit er 3 makkelijke scores in…. , weg zorgvuldig uitgewerkte voorsprong.Maar op aandringen van de coaches blijven de jongens netjes en verzorgd spelen.In de pauze geeft Jaisy aan dat ondanks de tevreden coach hij niet tevreden is en vind dat er nog harder gewerkt moet worden.

Jaisy die veel geleerd heeft vorig seizoen bij Rotterdam Basketball heeft de het team beloofd dit seizoen zijn positieve bijdragen te leveren,doet dit tijdens de wedstrijd illustrerend door Gio die door een mislukte steal op de grond ligt aan zijn shirt omhoog te tillen en hem bijna vooruit te “gooien”.

Na het 3e kwart staat er een 33-30 stand op het sheet.Niks op af te dingen mooi zelf in

de wedstrijd gebleven.

De 3 pnt achterstand willen we het 4e kwart ombuigen door de lange mannen van Rowic uit te schakelen en gaan we over tot een man to man press.Dit hebben we geoefend maar de praktijk is natuurlijk de beste leerschool.

Er komen uit de press diverse keren foute passen van Rowic,ook staan we vaak zo goed ons voetenwerk te doen dat Rowic diverse tijdsovertredingen begaat waar we weer balwinst door krijgen.

Omdat Rowic in fouten last komt word er afgesproken met Denzel dat hij eerder als de rest een drive mag pakken omdat hij door een mismatch door een langere en minder sneller speler word verdedigd.Dit is niet tegen dovenmans oren gezegd hij komt hierdoor geregeld op de vrijeworplijn te staan.Niet alleen Denzel ook Daniel en Jaisy pakken hun drives maar de uitwerking op de vrijeworplijn is niet goed te noemen 2 uit 11.Door hard werken halen we een score van 3-15 dit kwart en dus ook de winst in deze wedstrijd.

De veerkracht en het geduld wat de spelers hebben getoond is een compliment waard en hopelijk kunnen de jongens deze lijn doorzetten.Hierbij wil ik ook de assistenten Jan en Rob bedanken voor hun inzet zodat de coach de coach kan zijn.

Punten verdeling;Jaisy en Gio 10pnt,Denzel 7pnt,Niek 9 pnt,Mark 5pnt,Samir 3pnt en Martijn 2 pnt. vrijworpen 34% .

Comment here