Winst Jongens Under 18 ondanks matige wedstrijd

MAASSLUIS – De wedstrijd van deze zaterdag drie november was tegen de op papier het zwakste team in de poule. Gewoontegetrouw zijn dit de wedstrijden waar je het het moeilijkst mee hebt. Na een goede overwinning van vorige week tegen Rowic  was men er wel van overtuigd het “even” te gaan doen,dus even voor de wedstrijd aangegeven dat we er gelijk bovenop moesten zitten om de tegenstander niet het idee te geven dat er wat te halen was in Maassluis.

De eerste 5 minuten liepen we netjes weg met een 9-0 run,langzaam zag je het team verslappen en wist Rotterdam terug te komen met een 12-10 eerste kwart stand.

Het tweede kwart even rustig begonnen en na 2 minuten de full coard man to man gaan spelen wat direct effect had en toe de rook was op getrokken was er een 20-8 run en een gat was geslagen waardoor de jongens van de bank ook hun minuten konden gaan maken. Pauze stand 35-24.

In de pauze even de neuzen de spreekwoordelijke zelfde kant weer op gezet omdat niet iedereen altijd met dezelfde intensiteit  in het veld staat, wat frustraties bij elkaar opwekt en de coaching naar elkaar minder plezierig maakt.

Weer met de basis team aan het 3e kwart begonnen na 4 minuten weer netjes de eerste 15 punten gepakt met full court man to man waardoor er 48-26 stand op het bord komt. Je zou zeggen goed gedaan team….., er zitten ook wel leuke acties bij en individueel scoren ze ook bijna allemaal maar toch merk je dat de schoen ergens wringt. Als coach zie je gewoon dat een aantal jongens zich het habbie babbie werken en andere het rustig aan doen.

Aangezien we al eens als team elkaar zwakke punten hebben genoemd word het nu tijd in het veld hier meer op te gaan coachen want nu winnen we nog als we niet als team functioneren.(sommige zijn hier wel mee aan de slag) De twijfel word groter om het team in de eerste klasse te laten gaan spelen met sterkere tegenstanders word het natuurlijk moeilijker en hoe loopt het dan? Dus moeten de komende wedstrijden de doorslag gaan geven. Einde derde kwart 52-41.

In het laatste kwart gaan we zone spelen en houden we de score gemiddeld op 10 punten verschil en winnen de wedstrijd met 65-54 .