Eerste nederlaag Dames 1

LEIDEN – Na vijf wedstrijden ongeslagen te zijn doorgekomen moesten de dames van Green Eagles uit tegen de dames van Leiden. Vorig seizoen werd er ook tegen Leiden gespeeld, uit verloren, thuis gewonnen. De Eagles hadden een goede warming up en konden er tegenaan.

Helaas voor de Eagles was de start niet goed. Afgelopen zaterdag was dit ook het geval en nu helaas weer. Slordig in de afronding en zelfs het niet goed vangen van ballen leidde tot een 12-6 run voor Leiden. Ook werd er teveel gezeurd, zowel op medespelers als op de scheidsrechters, en dat zijn we niet gewend van de Green Eagles en gaat ten koste van het eigen spel.

Hierna herpakte de Eagles zich echter wel weer en werd het al snel een puntje-puntje wedstrijd met goede scores van Fleur van Baalen, Suzanne van Driel en Willeke Bruins. De wedstrijd werd: Dan Leiden net voor, dan de Eagles net voor, dan Leiden weer voor. Dit bleef het beeld tot aan de stand 28-26 voor Leiden. Zij speelden fel en schoten de bal af en toe, ondanks goede verdediging, goed raak. Het einde van de eerste helft was ook voor Leiden. Na een aantal niet gerebounde schoten kreeg Leiden extra kansen wat in de buzzer zelfs leidde tot een 3-punter waarmee ze uitliepen naar 34-26.

Uiteraard niets aan de hand qua stand voor de Maassluise ploeg, maar de Eagles speelde niet goed. (Weer niet in die vijf meihal). Het derde kwart werd er fel gestart en beter gerebound. Roos Jordans kwam er een paar keer goed door en scoorde zeven punten op rij. Ook mochten de dames enkele keren naar de vrije worp lijn waarddoor zelfs een voorsprong mogelijk was, helaas schoten ze er vijf van de tien raak. In de laatste seconden was er een grote kans het gat naar 1 punt te brengen maar deze werd gemist. Een beetje het verhaal van de wedstrijd, net niet.

En het laatste kwart ging het dan ok echt mis voor de Eagles. Er werd maar liefst vijf minuten niet gescoord en toen de achterstand opliep naar tien punten met vier minuten te gaan werd het heel lastig. Enkele ongelukkige calls van de scheidsrechters maakten het er niet makkelijker op, maar er werd vooral door het team van zichzelf verloren.

Ondanks het slechte spel, wat een keer kan gebeuren, hadden de Eagles kunnen en moeten winnen. Maar de negatieve sfeer gecombineerd met een ongeduldig spelend team kostte de Eagles de kop.

Eindstand 62-50, de dubbele cijfers voor Fleur (11), Willeke (16) en Roos (13)