Wederom ruime overwinning Meisjes Under 14

GOUDA – Met een bijna volledig team ging de koploper van de 1e klasse regio afgelopen zaterdag naar Gouda voor de wedstrijd tegen het plaatselijke springers. De thuiswedstrijd was reeds met 86-22 gewonnen en daarom niets dan optimisme bij de dames van de Green Eagles/Westland Stars combinatie.

Na een royale warming up begonnen de Westlandse meiden slordig aan de wedstrijd. Gedurende de eerste 10 minuten werden er veel vrije kansen gemist. Er werd  snel doorgewisseld en na 8 minuten waren alle 11 speelsters al in het veld geweest. Ondanks de vele gemiste doelpogingen was de periodestand opgelopen tot 8-21.

Als het Springersteam  al optimistisch was over het resultaat van de 1e periode was dat gevoel in de 2e periode snel weg. Gabriela Uitterlinden nam haar ploeg met 12 punten in het 2e kwart op sleeptouw waardoor de ruststand al liet doorschemeren dat de Green Stars zouden gaan jagen op de 100 puntengrens (10-49)

De  3e periode was de meest productieve voor de Stars. Met 8 punten van Eugenie Overman en 8 van Eva Kerkhoven liep de enthousiaste ploeg over de springers heen (periodestand 8-32).

Na in het laatste kwart te zijn weggelopen tot 20-91 waren er 3 mindere minuten. Met nog 2 minuten te spelen leken de gastvrouwen de 100 punten te kunnen voorkomen. De spelverdeelster bleef erg nadrukkelijk veel dribbelen om de wedstrijd uit te spelen maar toen Eugenie Overman en Manon Brouwer de druk even opvoerden was het de eerst genoemde die de honderdste punt op het wedstrijdformulier liet vermelden. De traktatie van Eugenie wordt traditiegetrouw op de training tegemoet gezien.

De wedstrijd eindigde uiteindelijk in 25-105.

Dubbele scoringscijfers waren er voor; Eugenie Overman (23), Gabriela Uitterlinden (22),Leila vd Beek (16), Eva Kerkhoven (12) en Manon Brouwer (10).