Dames 2 laat punten in Capelle

CAPPELE A/D IJSSEL – Tegen de nummer 2 van de ranglijst begonnen de 8 Maassluise meiden als underdog.

In de beginfase  werkte de geposteerde zoneverdediging van de Eagles naar behoren maar de aanval  draaide zo stroef dat er in de gehele 1e periode geen velddoelpunt werd gemaakt. De 12-3 periodestand had er ook heel anders uitgezien als de Eaglesploeg niet 11 vrije worpen onbenut had gelaten.

In de 2e periode waren er zowel in de 1e als laatste minuut wel veldscores maar ook nu in de tussenliggende tijd slechts vrije worpen. Cady toonde zich nu wat productiever tegen de zone verdediging van de Eagles waardoor de verdedigingsvorm werd ingeruild voor een man to man. De rust brak aan met een magere 32-12.

Ook in de 2e helft speelden de Eagles weer man to man. Dit had niet een veel beter resultaat maar aanvallend ging het nu wat beter lopen bij de bezoekers. Als de Cadyploeg  in de laatste twee minuten niet 8 punten op rij had gescoord was de 3e periode zelfs nog door de Eagles gewonnen. Nu begon het laatste kwart  met een 54-28 achterstand.

In dit laatste kwart was er eenzelfde beeld. Waar het in kwart 3 nog 22-16 werd kwam de periodestand van de laatste 10 minuten uit op 23-14. Al met al een wedstrijd met een redelijke verdediging en een zwakke aanval die eindigde in 77-42. Judith vd Linden kwam met 11 punten nog net in  de dubbele cijfers.