Delftse Punch maatje te groot voor Heren 2

MAASSLUIS – Tegen de reserveploeg van promotiedivisionist Punch moesten de Maassluise mannen het wederom met een erg gehandicapt team doen. Ziektes en blessures hielden 5 spelers aan de kant. De resterende 5 werd ditmaal aangevuld met Steffan van Pelt.

Tot 16-16 ging de wedstrijd wonderbaarlijk gelijk op tegen de nummer 2 van de ranglijst. De zoneverdediging van de thuisploeg liet weliswaar veel vrije schoten toe maar aanvallend draaide Maassluise ploeg naar behoren. Het slotakkoord was helaas voor de Delftse studenten waardoor het kwart werd afgesloten met 19-26.

In de 2e periode ging het een stuk moeizamer bij beide aanvallen. Punch bleef de iets betere ploeg met een 30-42 ruststand tot gevolg.

Waar in de 3e periode de Punchaanval weer beter ging lopen was er bij de thuisploeg weinig verbetering. Een 0-10 run in de laatste 3 minuten zette een 39-63 tussenstand op het scorebord.

Even leek de thuisploeg in het begin van de laatste 10 minuten totaal ineen te storten. In 4 minuten tijd liep de achterstand namelijk op tot 42-78.  Gelukkig  werd de rust teruggevonden en konden de Eagles in het restant van de speeltijd nog 2 punten inlopen. Eindstand 56-90

In deze sportieve wedstrijd, die uitstekend werd geleid door de heren  Alsemgeest en Greep werd Wouter vd Berg topscorer bij de Eagles met 20 punten. Ook Kees Brugman kwam met 13 punten in de dubbele cijfers evenals Richard Gestel met 10.