Wedstrijdverslagen

Heren 1 wint eerste thuiswedstrijd van het seizoen

Afgelopen zaterdag was de 2e competitieronde van het nieuwe basketbalseizoen. Het werd een succesvolle middag/avond in de Wethouder Smithal in Maassluis. Alle thuiswedstrijden werden gewonnen door een team van Green Eagles. Het slotstuk van de avond was de wedstrijd van Heren 1 tegen Binnenland uit Barendrecht. Green Eagles had hun eerste (uit)wedstrijd verloren met 16 punten tegen De Dunckers, terwijl Binnenland met maar liefst 32 punten verschil won van Das. Het zou dus een zware avond worden voor de mannen van trainer/coach Richard Otto. Bij Green Eagles maakte Ruben Kraaijeveld na enkele jaren afwezigheid zijn rentree in de hoofdmacht. De Eagles begonnen overtuigend aan de wedstrijd en wisten binnen 4 minuten uit te lopen naar een 9-1 voorsprong. Deze voorsprong was even snel weer verdwenen en aan het eind van het eerste kwart was het weer gelijk 13-13. In het tweede ging het gelijk op. Een vervelende blessure van Ruben Kraaijeveld (gescheurde achillespees) maakte een einde aan zijn goede rentree. Nadat de wedstrijd even had stilgelegen, kwamen de Eagles het snelst in hun ritme en namen met de rust een 29-24 voorsprong. Aan de lage score met rust was duidelijk te zien dat het een wedstrijd was waar moeilijk werd gescoord. De tweede helft vergrootte de Eagles, door enkele scores van Dany, de voorsprong naar 15 punten (49-34) eind derde kwart. Hierna verdedigde Green Eagles hun voorsprong met succes. Eindstand was 66-50 voor Green Eagles. Topscoorder in deze wedstrijd werd Stefan Kraaijeveld met 24 punten.