Leerzame wedstrijd Under 12-2

BARENDRECHT – De slaap stond bij de meeste nog in de ogen toen coach Ruben z’n team voor het eerst zag. En heel eerlijk, dat stond het bij de coach om 09:00 uur bij start van de wedstrijd ook nog een beetje. Een fanatieke warming-up moest er voor zorgen dat de knop omging van slapen naar een wedstrijd spelen. En de start was eigenlijk ook erg goed te noemen want na de 1e periode stond het maar liefst 14-4 voor de Eagles. De rest van de periodes voor de rust zag je dat de tegenstander Carnisse Sharks inmiddels ook wakker geworden was. De Eagles hadden steeds meer moeite om de bal op te dribbelen want ze werden direct goed op de huid gezeten door de tegenstander. Eigenlijk wel leerzaam, want nu moesten ze nog meer gaan samen spelen en eerst gaan kijken voordat ze gingen dribbelen. De rust werd nog bereikt met een 20-18 voorsprong maar het zal nog spannend worden de 2e helft.

De tweede helft ging het echter ook nog best moeizaam, we kwamen moeilijk tot scoren. En soms dan vielen enkele toch weer half in slaap en vergaten ze hun mannetje te verdedigen. Maar wat overheerste waren toch het harde werken, de goed geschoten vrije worpen en enkele prachtige lay-ups. En natuurlijk genoeg leerzame punten waar we weer keihard aan gaan werken op de training. Hieronder zo maar een paar;

• Eerst kijken voordat we gaan dribbelen
  • Eerst terug rennen en daar de man verdedigen
  • Tussen man en bord verdedigen
  • Heb ik de bal vast, bal beschermen en pivoteren
  • Losse ballen zijn voor ons

Dat de wedstrijd uiteindelijk met 40-27 verloren werd is natuurlijk jammer maar ook een beetje een bijzaak. Het was een leerzame wedstrijd tegen een sportieve tegenstander. Mooi om te zien dat er een vereniging is bijgekomen in Barendrecht, want wat is er nou mooier dan kinderen laten basketballen!