Under 18 wint ruim van Juventus

MAASSLUIS –

De eerste wedstrijden tegen elk team in de competitie zijn gespeeld. Nu de 2e ronde in de competitie. De doelstelling aan het begin van het seizoen was zo goed mogelijk te spelen en een paar wedstrijden proberen te winnen

Als coach ben je benieuwd of het team progressie heeft gemaakt nu de wedstrijden tegen dezelfde team opnieuw gespeeld gaan worden,we hebben dan wel 4 van 5 wedstrijden gewonnen en een nette 2e plaats in de competitie, maar… er blijven nog genoeg punten over die verbeterd kunnen worden.

Vandaag 10 November was Juventus te gast in de Smithal,de vorige wedstrijd was met maar een paar punten gewonnen,die wedstrijd gaf de zone verdedigen op het einde de doorslag dus daar begonnen we mee,dit druist wel een beetje tegen de gedachten van de    Eagles maar we wilden al snel een gaatje slaan om onze volle bank zoveel mogelijk speeltijd te geven.

Denzel die dit maal boven Mark in de basis begon om ons lengte voordeel tijdens de wedstrijd te houden tegen de kleinere Juve spelers.

Direct kreeg Denzel een fout tegen en mocht gelijk naar de vrijeworplijn helaas miste hij beide schoten,de scores bleven tot tweede minuut uit wederom kwamen de scores uit vrijeworpen en een drive nu van Gio.Er waren veel kansen en een veldoverwicht  voor het team maar het liep allemaal stroef.17-8 score.

Tweede kwart liep niet echt lekker,eind eerste kwart waren we al overgeschakeld op een man to man om de tegenstander niet aan ons spel te laten wennen,in de man to man zag je dat de jongens de helpside serieus namen en zo de tegenstander goed stoorde,maar de stap daarna(help/helper) liet wel te wensen over,waardoor de tegenstander 2e kansen kreeg. Door deze situatie kwam Juve veel te makkelijk terug in de wedstrijd,dit kwart

komen we tot 30-20 stand.

In de kleedkamer op niet mis te verstane woorden aangegeven dat we als een mak lammetje spelen en dat de jongens van Juventus (diverse 1e jaars) gewoon goed gebruik maakte van onze makke houding en Wij ze in de wedstrijd houden.

3e kwart weer met zone begonnen en de jongens op de kop de opdracht meer druk op dribbelaars te laten geven,dit lukte diverse keren goed waardoor er mooie breaks gelopen konden worden. Zo nu en dan zie je dat de jongens ook iets van de break lijnen gaan lopen die we geregeld trainen. Langzaam lopen we uit en in een time out aangegeven dat Hidde die veel bank tijd krijgt wat meer minuten te geven en hem in staat stellen te gaan scoren. Prompt komt hidde door een fout op de vrijworplijn en scoort gelijk en hele team juigt,niet veel later komt er nog 2pnt voor hem bij. Later dat kwart komt Micheal in het veld die net als Hidde niet veel speelt ook hier weer aangegeven dat we Micheal moeten opzoeken voor een score,omdat Juventus belangrijkste speler met kramp naar de kant gaat word het wel erg makkelijk in de aanvallende rebound en duurt het ook niet lang voordat Micheal zijn punten scoort. Wat opvalt is dat het hele team met Micheal en Hidde meeleeft en bij hun scores mee juicht zodat iedereen in deze pot tot score komt,TOP.

In het 3/4 kwart gewisseld van zone tot man to man verdediging om iedereen alle speelstijlen te laten beleven. We eindigen met een mooie 80-48 overwinning waar iedereen zijn bijdrage aan heeft geleverd.

Dinsdagavond aanstaande staat de wedstrijd tegen Jump uit in hellevoetsuis op het program.

Punten verdeling;Gio 16 pnt(2/ft),Jaisy 12 pnt (1/4/ft),Denzel 10 pnt (0/4!ft),Niek pnt (1x3pnt),Mark en Dave 8pnt (0/2ft),Micheal en Samir 4 pnt,Hidde 3 pnt (1/2 ft) en Martijn 2pnt.

Rebounds; Mark en Jaisy beide 9,Denzel 7,Niek en Dave 6,Samir 2 en Gio 1.