Belangrijke overwinning Heren 1

MAASSLUIS – De wedstrijd tegen BV Fairmount was een belangrijke wedstrijd om ook de tweede competitie helft in de 1e klasse Rayon te blijven spelen. Een nederlaag zou bijna zeker tot de gevreesde promotie/degradatiewedstrijd leiden. De Eagles starten dan ook zeer sterk en geconcentreerd aan de wedstrijd. Met inside scores van Stefan Kraaijeveld en een driepunter van Lukasz Smiechowski en Marcel Vaissier stond er direct een 13-0 stand op het scorebord. Fairmount was toen echter ook wakker geschrokken en zo eindigde het eerste kwart met 27-15.
Het tweede kwart was het beste kwart van de wedstrijd. Aanvallend werd er goed rond gepast waardoor op aangeven van Jeroen Derksen de lange mannen makkelijk tot scores kwamen. Ook verdedigend waren de Eagles scherp wat resulteerde dat Fairmount maar tot 10 punten kwam dit kwart. Ruststand was 50-25 in het voordeel van de Eagles.

In de tweede helft begonnen ook Rik van der Vaart en Wouter van den Berg (waaronder twee driepunters) met de scores te bemoeien. Aanvallend ging het de tweede helft met 51 punten gewoon goed. De Eagles vergaten in de tweede helft wel dat verdedigen ook bij het basketbal hoort getuige het feit dat Fairmount de tweede helft ook 51 punten maakte. Misschien heeft het te maken met de grote voorsprong opgebouwd in de eerste helft. Echter, voorbij gelopen worden waardoor de aanvaller een vrije lay up kan lopen mag op dit niveau niet gebeuren. De 101-76 overwinning getuigd wel dat de Eagles in de 1e klasse Rayon thuis horen.

Topscoorder in deze wedstrijd werd Stefan Kraaijeveld met 31 punten. Ook in de dubbele cijfers kwamen Rik van der Vaart 20 punten, Lukasz Smiechowski 17 (in 15 minuten speeltijd) en Wouter van den Berg met 11.