Koploper wint ruim van Under 18

MAASSLUIS – Na de vorige ontmoeting met Fairmount waar we uit met 65-20 kansloos verloren,dat was zo’n wedstrijd waar je goed op voorbereid was maar niets maar dan ook niets lukte. Dus bij de coach en de spelers waren er sportieve revanche gevoelens te bespeuren.

Wederom nog even de press breaker doorgenomen op de vrijdag training en wat de consequenties van deze manier van spelen zijn. Fairmount brandde bij de start van de wedstrijd gelijk los met hun press,ondanks dat we dit doorgenomen hadden is het toch altijd even acclimatiseren als je tegenstander dit je oplegt,we kwamen er direct goed doorheen en gingen dan gelijk naar het bord voor een 1 tegen 1 situatie,daar lag nou precies de fout die we na vorige wedstrijd probeerde te voorkomen,je laten opjagen. In de 5e minuut met een time out de boodschap weer doorgegeven,daarna speelden we inderdaad rustiger alleen kwamen er geen scores uit.

einde eerste kwart  8-24.

Het tweede kwart Begonnen we zelf ook met een man to man press,de tegenstander had dit als U18 team nog  niet vaak tegen gehad in de competitie en je zag dat ze even moesten denken hoe dit op te vangen,de Eagles waren zeer geconcentreerd en bleven zeer scherp spelen, in de 5e minuut nam de assistent coach van Fairmount een time out omdat de Eagles met hun spel en vele scores terug kwamen tot 23-32.Na de time out bleven de Eagles hun pressie op de tegenstander houden en kwamen in de 9e minuut terug tot 35-36 met wederom een time out van Fairmount dit resulteerde in een klein gaatje van 5 punten in het voordeel van de tegenstander en gaan we rusten met een 35-40 stand. Dit kwart hebben de jongens laten zien wat ze als team in huis hebben,diverse spelers laten progressie zien en werken aan hun verbeterpunten.

Begin derde kwart beginnen we met een Zone,omdat we in de uitwedstrijd hiermee de angel uit het spel bij Fairmount haalde leek dit een mooie gelegenheid om bij een close game dit nog eens te proberen. Door het niet communiceren van spelers onderling en het haastige spel en de schoten die bij Fairmount goed vielen schakelden we weer over op een man to man half veld,en na 5 minuten spelen staan we weer op een 38-57 achterstand,dit is erg vervelend op zijn zacht gezegd …., na de time out zie je dat er weer voor losse ballen gevochten word en we weer met zijn allen op de vloer van de Smithal staan,we wisselen lekker door en iedereen krijgt zijn minuten dit kwart.

Helaas laat de Eagles coach zo af en toe zijn emoties gaan richting de scheidsrechters omdat hij zijn team wil ondersteunen in hun spel,en krijgt zoals dat natuurlijk hoort van beide refs te horen dat zij toch echt de wedstrijd fluiten en niet de coach en of hij effe wil dimmen, “Ja ref”! Eind derde kwart 43-73.

Dus een hoop telergestelde gezichten en een balende coach. We beginnen het 4e kwart wederom met een full court man to man om te zien of we nog wat kunnen forceren. De eerste minuten in dit kwart lopen we inderdaad in naar 55-77 zo ook begint de tegenstander weer met hun press om de Eagles uit hun ritme te halen,dat lukt ze aardig. Dan gaan we weer onze klassieke fout maken door te snel te spelen en je medespeler vergeten, onze focus ligt zo bij de bal dat we vergeten dat we een heel veld moeten verdedigen en dus loopt Fairmount geregeld een makkelijk gegeven vrije layup.

Een mooi leerpuntje !

We sluiten de wedstrijd teleurgesteld af met een 65-91 stand,en een coach die best tevreden is omdat de doelstelling van deze wedstrijd was zoveel mogelijk tegengas te geven aan de  terechte winterkampioen Fairmount (bij deze gefeliciteerd).Dat de jongens teleurgesteld zijn en balen omdat ze zo dichtbij waren in het het tweede kwart is alleen maar te prijzen. Iedereen kwam aan scoren toe en het vrijeworp percentage is beter aan het worden 50%

Jorrit en Michiel bedankt voor het fluiten,en natuurlijk de jongens van het 4e voor het tafelen.

Gio 16 pnt (6/10Ft),Jaisy 15 pnt (1×3),Samir 8 pnt (2-5Ft),Martijn 8 pnt (0/2 Ft)

Denzel 6 pnt,Mark 6 pnt (2/3Ft),Niek 4 pnt, Dave 2 pnt.