Matige wedstrijd Meisjes Under 14

Tegen het laag geplaatste Jumpers hebben de meisjes van Westland Stars/Green Eagles een slechte prestatie neergezet.

Leila vd Beek, Josje Ruinard en Nicole Lelyveld ontbraken in deze wedstrijd maar de overgebleven 9 speelsters hadden de tegenstanders eigenlijk van het veld moeten blazen. De thuiswedstrijd was reeds met 105-15 gewonnen maar nu in Den Haag lieten de Westlandse meiden het aardig afweten.

Na een eerste score van Eva Kerkhoven bleek al snel dat de wedstrijd in een laag tempo zou verlopen. Jumpers had duidelijk geoefend op een langzame georganiseerde aanval en omdat er weinig energie bleek te zitten in de verdediging van de bezoekers ging het er gezapig aan toe. Gabriela Uitterlinden kwam aanvallend in het 1e kwart tot 6 punten en Eugenie Overman tot 7 maar vooral laatstgenoemde ging haar ploeg veelvuldig voor in het missen van open scoringskansen. Jumpers mocht een aantal keren vrij naar de basket met een 9-21 periodestand tot gevolg.

Een 1-17 perioderesultaat in het 2e kwart doet vermoeden dat de wedstrijd prima verliep voor de “Green Stars”  maar wie de wedstrijd heeft gezien zag  weliswaar veel krachtsverschil maar een inspiratieloze kampioen.

Ook na de pauze weinig goeds. Alleen Lotte Vreugdenhil ontsteeg  de algemene malaise met goed verdedigen en enkele mooie scores. Met 19 punten werd zij dan ook topscorer in een wedstrijd die uiteindelijk met 22-71 werd gewonnen. Deze eindstand kwam mede tot stand door een aantal schrijffouten van de jury want de eigenlijke eindstand was 24-67.

Blijkbaar breekt het gebrek aan tegenstand in dit soort wedstrijden de motivatie van de talentvolle Westlandcombinatie.  Met smart wachten we op de nieuwe competitie die in januari gaat beginnen met de hoop op een sterke poule-indeling zodat de ploeg weer gemotiveerd wordt tot goede prestaties.