Dames 1 wint uit van Amazone

UTRECHT – Op zaterdag 24 november speelde om 21.00 uur het eerste damesteam van Green Eagles uit tegen het tweede damesteam van Amazone in sporthal Welgelegen in Utrecht.
De thuiswedstrijd tegen dit team werd op 6 oktober met 65-42 gewonnen door Green Eagles.

De starting-five bestond uit: Reverse Roos, Woeste Willeke, Racende Renate, De Daisy en Mondige Mirjam.
Het begin van de wedstrijd verliep erg onwennig vanwege een aantal factoren: een basketbalveld op de derde etage, een dikke ring en Jaja Jeroen afwezig.
In de tweede minuut kwam Green Eagles door middel van een vrije worp van Roos op voorsprong. De rest van de wedstrijd gaf Green Eagles de voorsprong niet uit handen.
Het was Amazone die pas in de vijfde minuut van de wedstrijd de eerste score noteerde en dat terwijl Green Eagles toen al op 5 punten stond. Willeke beantwoorde de eerste score van Amazone met een driepunter. In de laatste paar minuten van het eerste kwart was het Scorende Suus die drie keer achter elkaar wist te scoren en de tussenstand na tien minuten spelen op 4-16 voor Green Eagles neerzette.

In de tweede periode sloeg in de eerste vijf minuten de paniek in het team toe. Green Eagles wist maar liefst vier minuten niet te scoren, terwijl bij Amazone de score niet stilstond. Calming Carmen wist deze paniek om te zetten in rustige aanvallen. Doordat de rust terugkwam wist Green Eagles het Amazone weer moeilijk te maken en ging zo nog steeds met een voorsprong de rust in. De stand na twintig minuten spelen was 20-25.

In de rust werden de puntjes op de i gezet en ging iedereen vol enthousiasme de tweede helft in. Het was met name Actieve Anouk die het tempo in deze periode hooghield en elke centimeter van het veld gebruikte door het spel wijd te spelen. Echter wist de tegenstander het veld ook goed te gebruiken en rondde Amazone zo twee mooie aanvallen met een driepunter af. Deze periode werd terecht gelijkgespeeld met 15-15. Green Eagles ging de laatste periode in met  40-35.

In de vierde periode kwam Green Eagles op gang. De fastbreak werd meerdere malen goed gelopen. Met name Mighty Marloes liep hier de benen uit haar lijf en wist goed de basket te vinden. Opvallend in de laatste tien minuten waren de vrije worpen. In de eerste drie periodes van de wedstrijd werden er 6 van de 13 vrije worpen benut (bijna 50%).
In het vierde kwart werden er slechts 2 van de 8 vrije worpen benut (25%). Dat is in de hele wedstrijd een totaal van 8 uit 21, nog niet eens 40%.
Daar tegenover wist Eagle Esther dit kwart maar liefst 10 punten te maken en werd mede door haar scores het laatste kwart gewonnen met 13-19.
Na veertig minuten spelen stond de eindstand van 48-59 op het scorebord en mocht Green Eagles de twee wedstrijdpunten mee naar Maassluis nemen.

Willeke Bruins 16 punten (2 driepunters), Esther Jong 13 punten en Roos Jordans 11 punten kwamen in de dubbele cijfers.